Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Nem szeretjük a teljesítménybért

A magyar vállalatoknak csupán negyvennégy százaléka alkalmaz tanácsadót, illetve rendez tréningeket alkalmazottai motiválására, ezzel hazánk az utolsó helyre került a felmérésben szereplő hat uniós tagország között.

A magyar vállalatoknak csupán negyvennégy százaléka alkalmaz tanácsadót, illetve rendez tréningeket alkalmazottai motiválására. Többek között ez derül ki a bécsi Hernstein Management Report megbízásából az osztrák marketingintézet által összesen kilencszáz magyar, cseh és szlovén vállalat vezetőivel végzett felmérésből, amelyet összevetettek egy, a három német ajkú országban korábban készített hasonló felméréssel.

Ezzel hazánk az utolsó helyre került a felmérésben szereplő hat uniós tagország között. A három kelet-európai ország átlagában fele-fele arányban tesznek a vállalatok ilyen módon is alkalmazottaik motivációjáért, míg a német ajkú országokban az arány hatvan százalék felett van. A felmérés készítői szerint az adatok fényében elhamarkodott volna azt a tanulságot levonni, hogy a német nyelvű vállalatoknál nagyobb szükség van a motiváció serkentésére, mert náluk kelet-európai társaiknál alapvetően alacsonyabb a dolgozók motivációszintje.

A megkérdezett vállalatok majdnem háromnegyede alkalmaz a fizetésekben teljesítménytől függő részt. Közöttük a menedzserek által irányított vállalatok vezetőinek fizetése teljesítménytől függő része majdnem 15 százalékkal magasabb a tulajdonosok által vezetett társaságok igazgatóihoz képest. Az országok összehasonlításában nyolcvan százalék felett alkalmazzák a teljesítménybérezést a svájci, illetve a németországi cégek, míg a kelet-európai országok vállalatainál ugyanez az arány csak 74 százalék. A sort Ausztria zárja 69 százalékkal.

Svájcot és Németországot kivéve a vezetői fizetések teljesítménytől függő részében mindenhol nagyobb súlya van a vállalat eredményességének, mint az egyénekre szabott céloknak. E két utóbbi tényező közötti különbség fajsúlyosabb a magyar és a szlovén vállalatoknál, miközben a többi országban sokkal kiegyenlítettebb a különbség.

A teljesítménybér-rendszerrel a svájci vállalatvezetők a legelégedettebbek (88 százalék), míg a magyarok és a németek találják a legkevésbé motiválónak (65-70 százalék).

Miközben az összes ország átlagában háromnegyed fölött van az arány a vállalatok között, ahol a nem vezető beosztású munkatársak számára is teljesítménybért alkalmaznak, Magyarországon az összes munkatársra csak 16 százalék terjesztette ki a teljesítménybért, amelyet inkább csak meghatározott munkakörökben dolgozóknak tartanak fenn. Leginkább (57 százalékban) Csehországban alkalmazzák általánosan és mindenkire kiterjedően a teljesítménybért. Nyilván nem véletlenül, hiszen az alkalmazottak Magyarországon a legkevésbé és Csehországban a leginkább elégedettek a teljesítménybérrel.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Google alkalmazkodik a kínai cenzúrához

Az internetes keresőjéről ismert cég nemrég indította el híroldalát Kínában,… Tovább olvasom