Délmagyar logó

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 4°C | 12°C Még több cikk.

Nem született megállapodás a VDSzSz és a MÁV között

A szerda délelőtti egyeztető tárgyaláson sem született megállapodás a MÁV Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz Szolidaritás) között.
A egyeztetéseket pénteken 9 órakor folytatják - tájékoztatta a Független Hírügynökséget szerdai közleményében a vasúttársaság.A közleményből kiderül: a VDSzSz Szolidaritás követeléseit továbbra sem tudja teljesíteni a MÁV.

A vasúttársaság szerint a szakszervezet követelése alaptalan, és nem enged annak. A szakszervezet egy olyan bevételi forrásból kér minden vasutas számára egyszeri, nettó 250 ezer forintos kifizetést, amely még be sem érkezett a MÁV számlájára, a privatizációs szerződés még le sem zárult. Ezért alaptalan a VDSzSz Szolidaritás követelése, és főleg az emiatti munkabeszüntetés - szögezi le a közleményben a vasúttársaság.

A MÁV álláspontja szerint a szakszervezeti javaslat, a napi két pár vonat közlekedése megkérdőjelezi az utas-biztonságot, hiszen így már a kiinduló állomáson megtelnének a vonatok, a zsúfoltság miatt megnőne a baleset veszélye. Az iskolába- és munkába járás biztosítása az alapvető társadalmi közszükségletek körébe tartozik, vagyis a még elégséges szolgáltatásoknak erre ki kell terjednie. A MÁV szerint ez csak az általa javasolt vonatmennyiséggel elégíthető ki.

A vasúttársaságok képviselői arra tettek javaslatot, hogy az elővárosi vasútvonalakon 5 órától 8 óráig, majd 15 órától 19 óráig valamennyi vonatjárat, a többi vasútvonalon reggel és este két-két pár vonat közlekedjék. Az elővárosban a 22 órás műszak hazajutása érdekében további egy pár vonat járna vonalanként. Ez azt jelenti, hogy a sztrájk idején a MÁV hálózatán 954 vonat közlekedne. Ezt a VDSzSz Szolidaritás nem fogadta el - olvasható a közleményben.

Olvasóink írták

  • 1. Agent 2008. február 27. 15:12
    „Majomcirkusz, MÁV személyszállítási üzletágat bezárni, helyét sóval beszórni, állami beleölt milliárdokat közút és autóbusz fejlesztésekre fordítani, vdszsz vezetőit közéleti tevékenységtől életfogytiglan eltiltani, vdszsz vezetőségén összes sztrájk miatt keletkezett veszteséget bevasalni. Szerintem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyverkereskedőket fogtak egy budapesti lakásban

Fegyverkereskedőket fogtak el a rendőrség és a terrorelhárító szolgálat munkatársai kedden este, a… Tovább olvasom