Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Nem találják a Dunában az eltűnt francia lányt

Budapest - Csütörtök reggel óta egy speciális radarral keresik a Budapesten eltűnt francia diáklány holttestét a Dunában, de eddig nem akadtak rá. Lehet, hogy a hídon kocsiba szállt.
A Rajnai Vízirendészeti Csendőrszázad két munkatársa szerdán érkezett Budapestre, a keresést csütörtökön reggel kezdték. A francia szakemberek a magyar vízirendőrök és a tűzoltóság búvárai az úgynevezett szonárral már átvizsgálták a Lánchíd és az Erzsébet híd közötti szakaszt, de a lány holttestét nem találták meg. A tervek szerint szombat estig egészen a Lágymányosi hídig eljut a kutatócsoport. Az érzékeny műszerrel, melyet a tűzoltóság hajója vontat maga mögött, már találtak egy elsüllyedt személyautót és egy második világháborús uszályt is.

Ehhez hasonló eszköz csak egy van Magyarországon, egy kutatócsoport tulajdonában. Vízi keresésre itthon egy jóval kisebb teljesítményű készüléket használnak.

A lány eltűnése ügyében a rendőrök eddig csaknem száz embert hallgattak meg, köztük diáktársait és azokat, akikkel az eltűnése éjszakáján találkozott. Olyan adatot azonban senki sem mondott, amely segítette volna a nyomozást. A Lánchíd pesti hídfőjénél lévő egyik szálloda biztonsági kamerája rögzítette, ahogy a lány a hídra felment, a Clark Ádám téri kamerák tanúsága szerint azonban nem ért át. A táskáját a pesti oldalon, a híd pillérétől néhány méterre találta meg egy olasz diák. A rendőrség tájékoztatása szerint ettől függetlenül egyelőre semmilyen arra utaló nyom nincs, amely alátámasztaná, hogy a diáklány a Dunába ugrott vagy esett volna, ám egyelőre ezt a lehetőséget sem lehet kizárni.

Úgy tudni, hogy a rendőrség a kamerák felvételei alapján egy személyautót keres, melynek típusát és színét is meg tudták állapítani a kamerák felvételei alapján. Nem kizárt, hogy a keresett francia lány ebbe az autóba szállt be.

Olvasóink írták

 • 7. Zs 2008. december 20. 16:46
  „Azért a cigóvonal nem esélytelen, mégha a atöbbi gazdasági hatás kicsit túlzó is...”
 • 6. flexsnake 2008. december 19. 08:11
  „dodó te szellemi rokkant, ennyi erővel mindenki után úgy lehetne nyomozni hogy elrabolták.
  A tényeket kell figyelembe venni.Te meg inkább járj még pár évet az ovodába hogy a szellemi lemaradásod behozd....”
 • 5. dodó 2008. december 18. 20:32
  „"Természetesen a rendőrségben is felmerült, hogy a lány esetleg emberrablás áldozata lett. A magyar jog szerint azonban nyomozás ilyen esetben akkor indul, ha váltságdíjat is követel valaki, ilyen azonban ebben az ügyben nem történt, mondta Tafferner Éva rendőrségi szóvivő."

  Természetesen azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy derék rendőreink jól tudják, a lányrablók túlnyomó többsége cigány, akik aztán, rendesen drogon tartva és tudatát teljesen elnyomva droidkurvává teszik áldozataikat. Emiatt aztán nem is fognak váltságdíjat követelni: nem az azért leakasztható pénzért rabolnak. Hihetetlen a rendőrség hozzáállása a dolgokhoz. Még azt is bevállalják, hogy, ha van esze, ebből világraszóló botrányt fog csinálni a lány apja, amelynek eredménye az lesz, hogy se turista, se cserediák nem mer majd idejönni, ami iszonyatos bevételkieséssel jár, ill. egyetemeink visszaminősülésével, a magyar diákok külföldi tanulásának ellehetetlenülésével. Hát, gratulálunk, még ezt is bevállalják, csak hogy ne kelljen igencsak valószínűsíthetően lányokat szajhának elrabló cigányok ellen nyomozni...”
 • 4. Logaritmus 2008. december 18. 18:34
  „Johnson: érdekes, de pont BP-en a belvárosban 5 emberből 2 külföldi turista.”
 • 3. turboman 2008. december 18. 17:47
  „johnson kifejtenéd milyen felsőbb összefüggést látsz e két dolog között?”
 • 2. Johnson 2008. december 18. 17:28
  „Mennyire érdekes,pont egy eltünt külföldi tanuló lány táskáját,pont egy külföldi tanuló fiú találta meg,hát vannak még véletlenek!!!”
 • 1. Iza3 2008. december 18. 15:50
  „Mert nem a Dunában van......”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A miniszter együttműködésre szólítja fel a VDSZSZ-t

A sztrájkhoz való jog gyakorlása nem jelentheti a lakosság életfeltételeinek ellehetetlenítését,… Tovább olvasom