Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Nem tanácsos magyaroknak Bolíviába utazni

Ne menjenek Bolíviába a magyarok - ezt tanácsolja Józsa Mátyás argentínai magyar nagykövet, aki La Pazba utazott.
Ne menjenek Bolíviába a magyarok - ezt tanácsolja Józsa Mátyás argentínai magyar nagykövet, aki Tóásó Előd körülményeinek ellenőrzése és Euduardo Rózsa Flores megölésének körülményeinek tisztázása miatt utazott La Pazba. A bolíviai főváros börtönében egy 4 négyzetméteres rideg cellában tartják fogva Tóásót. A nagykövet a csütörtök esti RTL Híradóban azt mondta, látszik, hogy összeverték a férfit.

"Látszik rajta, a letartóztatás során alkalmazott kényszerintézkedés. A testén is vannak sérülések. Az ügyvédnő már adott be egy panaszt és ragaszkodtam magam is ahhoz, hogy egy független orvos vizsgálja meg Tóásót, mielőtt eltűnnének a nyomok a testéről" - mondta Józsa Mátyás. A nagykövet szerdán este találkozott Tóásó Előddel. Azt mondta, hogy egy 2X2 méteres - a magyar börtönökhöz képest sokkal rosszabb állapotú - cellában tartják fogva. Bár korábban a magyar konzulátus ügyvédje védte Tóásót, a férfit mostanra - a Máltai Lovagrend segítségével - Bolívia legjobbnak tartott ügyvédje képviseli.

Józsa Mátyás senkinek nem tanácsolja, hogy most a dél-amerikai országba utazzon. Ráadásul a bolíviai rendőrök azt állítják, két újabb magyar férfit fogtak el, akik szintén a terrorizmussal gyanúsított csapat tagjai voltak. Közben a dél-amerikai ország elnöke, Evo Morales az ENSZ központjában azt mondta nincs titkuk, és szívesen látják a külföldi nyomozókat.

Mint ismert, a múlt héten Bolíviában kommandósok rajtaütöttek egy csoporton, amely a hivatalos verzió szerint merényletet tervezett az államfő ellen. A rajtaütés közben meghalt a magyar állampolgársággal is rendelkező Rózsa Flores Eduardo és a romániai magyar Magyarosi Árpád. Szintén a merénylet-kísérlet miatt előzetes letartóztatásba helyezték Tóásó Elődöt. Közben a magyar külügyminisztérium is felajánlotta a román hatóságoknak, hogy segít hazaszállíttatni Magyarosi Árpád holttestét, de egyelőre hivatalosan nem kértek segítséget.

Olvasóink írták

 • 9. flexsnake 2009. április 24. 22:22
  „Román és nem magyar. Semmilyen közösséget nem kell vállalni vele. Magyarországnak nyíltan el kell ítélnie az erőszakot. A román állam nem ugrál érte, tudják jól hogy nem zörög a haraszt ha nem fúj a szél...”
 • 8. flexsnake 2009. április 24. 22:22
  „Román és nem magyar. Semmilyen közösséget nem kell vállalni vele. Magyarországnak nyíltan el kell ítélnie az erőszakot. A román állam nem ugrál érte, tudják jól hogy nem zörög a haraszt ha nem fúj a szél...”
 • 7. sőndör 2009. április 24. 20:37
  „Figyu Csirén ! 1.ha itthon cirkusz lenne, és te egy külföldön élő jó hazafi lennél, akkor is tojnál mindenre és mindenkire? 2.ha bűnösek voltak, miért nem tartóztatták le őket? vagy igy megspórolták a perköltséget? ja, hogy utólag jött a tűzparancs? 3.ha lett volna bizonyiték, már rég azt lengetnék zászló helyett, ezzel szemben minden nemzetközi vizsgálódást elutasitanak és még fenyegetölőznek is, pedig az Ő ügyészük is túlkapásról és jogtalanságról beszél. 4. szerettem volna látni, hogy ezt amcsikkal tegyék meg! 4.ezek után bármiféle atrocitás érhet bárkit bárhol külföldön, majd azt mondják terrorcselekményekre készültek és pont!! A nemzetközi közösségnek lépnie kell, mert ilyen módon csak legitimizálni fogják a diktatúrák és diktátorok cselekedeteit, és végül a terrorcselekmények (mert ez a mészárlás az volt) válnak majd jogilag bevett és indokolt gyakorlattá!!!”
 • 6. maradando 2009. április 24. 15:44
  „Alias Torgyán József miatt alakult igy.Nem sikerűlt az etetés a dél-amerikai földrészen cseresznyéböl és meggyből.Sőt mára már a magyarok sem kelendőek ezen a földrészen.Marhat a bánat,marad a SZU .Ott még talán szeretnek az elvtársaink./ Vagy már ott sem?/”
 • 5. Csirén 2009. április 24. 12:38
  „Nem tudom miért kell folytopn azt hangsúlyozni, hogy magyar, amikor román állampolgár.
  Az egész világ minket szid ezek miatt a féleszűek miatt. méghogy szabadságharcosok.... ( mennyi pénzért?)”
 • 4. sőndör 2009. április 24. 11:41
  „basszus, pedig most akartam indulni Bolíviába rendszert buktatni meg merényleteket elkövetni ! Nem baj, majd a jövő nyáron!”
 • 3. sőndör 2009. április 24. 10:06
  „1.
  Ja, ez a Moralesz valóban közvetlen paraszt dktátor! Figyeld csak meg: enyhén behajlított térd, kissé elölredöltött felsőtest, kifejezett áll, méretes hegyes orr, alacsony kiugró homlok, mélyen ágyazott szemgödrök apro allandóan fürkészően cikázó szemek. 1:1ben barlangi ember. Mit mondjak, jó választás volt, de milyen a többség ha ilyen a kiválasztott??”
 • 2. baja2005 2009. április 24. 08:48
  „Figyu. Ez a Tóásó véletlenül nem román állampolgár? Miért hír ez nekünk. Én már unom, de nagyon.”
 • 1. comet 2009. április 23. 22:25
  „kérdés hogy egy bolíviai ügyvéd mit tehet Tóásóért. A nyomozó dolog kétélű. Moralessel lehetne még felvenni a kapcsolatot később, ha már elegendő adat áll rendelkezésre és van mibe kapaszkodni. Közvetlen fazon józan paraszti ésszel. (diktatórikus beütéssel)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó hír a közalkalmazottaknak: nem lesznek elbocsátások

A közszférában a költségcsökkentést a bérek befagyasztásával és a 13. havi bér megvonásával éri el a… Tovább olvasom