Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Nem tárgyal a Fidesz és a KDNP Bajnai Gordonnal

Bajnai Gordon levélben kezdeményezett egyeztetést a Fidesz, a KDNP és az MDF elnökével. A Fidesz még kedden elküldi válaszát, amelyben jelzik, hogy nem tárgyalnak a kormányfő-jelölttel.
Bajnai Gordont soha, senki, semmire nem választotta meg, és egy olyan brutális megszorító csomag végrehajtására készül, amely tarthatatlan helyzetbe hozza a magyarok jelentős részét. A Fidesz sem a miniszterelnök-jelölt illegitim kormányával, sem az új MSZP-SZDSZ koalícióval nem tárgyal az emberek háta mögött - ez derül ki abból az állásfoglalásból, amelyet Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője ismertetett kedden, az ellenzéki párt elnökségének ülése után. Bajnai Gordon levélben kezdeményezett egyeztetést a Fidesz, a KDNP és az MDF elnökével.

A Fidesz válaszlevelében jelzi, hogy az ellenzéki párt álláspontja nem változott az ügyben. Továbbra is úgy gondolják, hogy az előrehozott választás lenne most megoldás az ország számára. Erős kormányra van szükség, de ilyen nem pártok és politikusok közötti paktumok, hanem az emberek döntése, azaz választás nyomán születhet - fogalmaznak a levélben, amelynek végén Szijjártó Péter aláírása van.

Azt is írják Bajnai Gordonnak: "Ön most egy olyan brutális megszorító csomag végrehajtására készül, amely tarthatatlan helyzetbe fogja hozni a magyar emberek jelentős részét, különösen azokat, akik már most is a legkiszolgáltatottabbak. Önnek erre Magyarország polgáraitól semmilyen felhatalmazása nincsen." "Ön az MSZP programjának érdekében összefogott az emberek ellen az MSZP-vel és az SZDSZ-szel. A Fidesz azonban nem vesz részt semmilyen, az emberek ellen irányuló összefogásban, éppen ellenkezőleg: mi az emberekkel fogunk össze" - olvasható a levélben.

A Fidesz még kedden elküldi válaszát, amelyben jelzik, hogy nem tárgyalnak a kormányfő-jelölttel. A KDNP sem hajlandó vele egyeztetni, az MDF viszont igen.

Szijjártó Péter kedden újságíróknak azt mondta: Bajnai Gordon kormánya szerintük nem erős, hanem egy gyenge, illegitim, átmeneti kormány lesz, az ezzel járó időveszteség pedig komoly károkat fog okozni az országnak.

A Fidesz a jövő keddi parlamenti ülés előtt frakcióülésen dönt majd arról, hogy a párt képviselői bent lesznek-e az ülésteremben, ha felszólal a régi vagy az új miniszterelnök. Szintén jövő héten döntenek arról a frakcióban, pontosan hogyan szavaznak majd az MSZP konstruktív bizalmatlansági indítványára - közölte a párt szóvivője, elnöki stábjának vezetője.

Olvasóink írták

 • 10. Boytronic 2009. április 22. 15:08
  „MI AZ A FIDESZ??????”
 • 9. theseus 2009. április 17. 14:24
  „Ahhoz először tárgyalóképesnek kell lenni, hogy szóba álljanak valakivel. Egy off-shore-os libatolvaj nem ilyen. Tárgyaljanak vele a bíróságon.”
 • 8. babuja 2009. április 10. 13:21
  „A fideszesek szerintem vállalják be, hogy önmagukon kívül senkivel sem hajlandóak szóba állni. Ennyire magyar hazafik... Ez a hozzáállás az ország érdekeit szolgála-e?
  A baj az, hogy ha ők kerülnek hatalomra, sajnos akkor sem fognak senkivel sem szóba állni, senkit sem fognak meghallgatni. Ez nem egészséges, az ország érdekét szolgáló politizálás, hanem önuralomra törés.
  Ők maguk súgják a társadalomnak: "magadon kívül senkivel se foglalkozz, senkit ne hallgass meg, mindenkin gázolj át, akadályozd meg mások konstruktív ötleteit...!" Szép!”
 • 7. Otaku 2009. április 08. 09:18
  „Bírom az ilyen ktj_54-fél bértollnokokat :)
  Most vagy tényleg ennyire tájékozatlan, de akkor minek szólal meg, vagy tud a programról, de úgy akarja beállítani, mintha nem lenne, ez esetben mérhetetlenül hazudós ;)”
 • 6. rozator 2009. április 08. 01:09
  „Mi az a KDNP?”
 • 5. Esovaro 2009. április 07. 22:06
  „"Meg egyeztethetne a szakszervezetekkel, hogy Bajnai megválasztása esetén azonnali sztrájkokkal kéne támogatni a demonstrációk"

  A magyarorszagi sztrajktorveny szerint nincs torvenyi lehetoseg politikai sztrajkra, ez meg az lenne.A sztrajkot kezdemenyezokre a birosag azonnal olyan birsagokat rona ki,hogy eluszna a szakszervezetek minden kis penzecskeje.”
 • 4. klj_54 2009. április 07. 20:39
  „Azért nem tárgyalnak, mert gőzük sincs mit kellene tenniük!”
 • 3. maci52 2009. április 07. 18:13
  „Nem szeretik a liba sültet.”
 • 2. comet 2009. április 07. 17:44
  „április 14-re ujabb demonstrációkat szerveznek a civilek. A Fidesz vezetése a hétvégén láthatta, hogy ezeket kultúráltan is le lehet bonyolítani több százezres létszámmal, tehát nem kell betojni. Jó lenne ha Orbán Viktor kimerészkedne már az odujából és nem csak a sültgalambot várná. Meg egyeztethetne a szakszervezetekkel, hogy Bajnai megválasztása esetén azonnali sztrájkokkal kéne támogatni a demonstrációkat. Mint várományos miniszterelnök, neki biztos beindulnának, meg hát nekik is érdeke, hogy ne hülyéket rakjanak föléjük.
  Ja, és jó idő van úgy hogy lehet hívni az embereket az utcára, minél többet, meg lehet beszédet mondani amíg a törvénytelen banda nem dobja be a törölközőt.”
 • 1. ukk-mukk-fuck 2009. április 07. 17:30
  „a fidesz alapból nem tárgyal senkivel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KDNP: nincs miről egyeztetni Bajnaival!

A KDNP nem megy el arra az egyeztetésre, amelyet Bajnai Gordon kezdeményezett, hogy ismertesse… Tovább olvasom