Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Nem tartják indokoltnak az újratárgyalást

A szlovák rendőrség szerint a Malina Hedvig mellett nyilatkozó férfi által elmondottak nem indokolják a lezárt nyomozás újraindítását - számolt be róla szerdán a pozsonyi Új Szó.

"Semmi olyasmit nem tudtunk meg tőle, amiért újra kellene indítani a lezárt nyomozást, befejezett ügyben pedig senkit sem lehet tanúként meghallgatni" - mondta a lapnak Martin Korch, Szlovákia országos rendőr-főkapitányságának szóvivője. Malina Hedvig, a Nyitrán tanuló magyar nemzetiségű csallóközi lány tavaly augusztusban véresen, összeverve ment be az egyetemre és azt állította, hogy két ismeretlen bőrfejű azért verte meg, mert magyarul beszélt.

 A külsérelmi nyomok alapján több orvosi látlelet bizonyította, hogy a lányt bántalmazták, de a nyitrai rendőrség két hét múltán azzal zárta le a nyomozást, hogy a lány csak kitalálta a megveretését. Az ügy számtalan fejleményeinek egyike, hogy Hedvig ellen hamis tanúvallomás gyanúja miatt vádindítvány is készült, melynek alapján a bíróság akár öt évig terjedő szabadságvesztésre ítélheti.

A lányt emiatt feljelentő személy azóta öngyilkos lett, majd jelentkezett az egyik szlovák hírtelevízióban egy Zdeno K. nevű nyitrai férfi azt nyilatkozta: ismeri Hedvig egyik támadóját. Az Új Szó úgy tudja, hogy a Zdeno K. nyilatkozatában tettesként megjelölt 22 éves bőrfejű, Robert B. családja azt fontolgatja, hogy becsületsértés miatt feljelenti a fiuk ellen és Malina Hedvig mellett nyilatkozó férfit.

A lány ügyvédje, Roman Kvasnica májusban a nyitrai kerületi és járási ügyészek elfogultságának gyanúja okán panaszt emelt. Már tudni lehet, hogy Dobroslav Trnka legfőbb ügyész a panaszt alaptalannak találta és elvetette, ezért Malina Hedvig ügyében a jövőben ismét a nyitrai ügyészek illetékesek eljárni.

Forrás: MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobban kontrolálja az érzelmeit az, aki beszél róla

Ha valaki megnevezi az érzéseit, képes azokat kontrollálni - derült ki amerikai vizsgálatokból,… Tovább olvasom