Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Nem tér vissza Németországba a kiszabadított régésznő

Irakban kiszabadult ugyan az emberrablók fogságából a német régésznő, de ettől nem sok minden lett világosabb. Azt sem lehet tudni, hogy pontosan hol van, és a hivatalos cáfolatok ellenére a német sajtó azt feltételezi, hogy szabadon bocsátását megfizették.
Nem tér haza még az Irakban szabadon bocsátott német régésznő. 23 napon át volt iraki emberrablók fogságában Susanne Osthoff, aki annak ellenére maradt Irakban, hogy korábban az amerikaiak és a németek egyaránt az ország elhagyására szólították fel, mert tudták, hogy veszélyben van az élete. Végülis homályos körülmények között ugyan, de kiszabadult. Tartózkodási helyét nem árulják el.

Annyit érdemes tudni, hogy noha a német kormány erről nem beszél, de szinte bizonyos, hogy váltságdíjat fizettek érte. Ez általában úgy megy, hogy az emberrablók megjelölik valamelyik - úgymond - emberbaráti szervezet bankszámláját, oda kell megérkeznie a pénznek, amelyet eme szervezetek aztán továbbítanak a terroristáknak, akik politikai célokat hirdetnek ugyan, de nyilvánvalóan csak közönséges bűnözők. Ez német szakértők szerint ezúttal sem történt másképp.

Susanne Osthoff évekkel ezelőtt elhagyta németországi családját egy iraki beduinért, még 12 éves kislányát sem látta hosszú ideje. Most viszont állítólag a következő időt, vele, a lánnyal tölti, de nem kíván még hazatérni Németországba.

Krónika Hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sör-pálinka-pezsgő az ünnepekre

Megnéztük, hol mennyiért lehet az ünnepekre sörhöz, pálinkához és pezsgőhöz jutni. Tovább olvasom