Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Nem térnek vissza a nyugdíjból a rendőrök

A hatezerből kevesebb mint kétszáz rendőr tért vissza nyugdíjból tavaly március óta azok közül, akik az elmúlt években a nyugdíjszabályok változása miatt kérték korkedvezményes nyugdíjazásukat.
Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a kudarc ellenére ismét megpróbálja csatasorba állítani a még alkalmas rendőröket. A honvédségnél bevált szerződéses jogviszonyt próbálják átültetni a rendőrségi gyakorlatba. Az ORFK még csak körvonalazódó tervei szerint a rendőrség szerződést kötne volt munkatársaival, akik szerződéses rendőrként körzeti megbízotti vagy az eredeti képesítésüknek megfelelő feladatokat látnának el. Az ORFK számításai szerint ezzel a lépéssel vidéken enyhíteni lehetne a rendőrhiány okozta feszültségeket.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. flexsnake 2009. június 28. 10:30
  „30 még egyszer olvasd el a címet meg a cikket is. Nem látom hogy más szakmáról lenne szó. Az egészségügy sem tartozik a rendőrséghez ugye? Vagy összevontál volna? A magyar mentalitás: ha nekem nem lehet akkor neki miért, illetve a szomszéd tehene is dögöljön meg.”
 • 33. Tornádó 2009. június 26. 17:29
  „Bolond lenne 50 ezerrel többért "kificamítani" a fenekét a rendőrautóban és még a nyugdíja is ugrott.
  Normális volt aki ezt kitalálta?”
 • 32. Zeppelin 2009. június 26. 11:49
  „Miért is térnének vissza?!
  Több a munka, a társadalomi megbecsültség egyenlő a nullával, és a bérek is folyamatosan karcsúsodnak.
  Aki visszatér, annak elgurult a gyógyszere vagy egyszerűen mazohista.”
 • 31. Zeppelin 2009. június 26. 11:06
  „Kisbutával is egyet kell, hogy értsek. Valóban mindig mindenre az volt a válasz, hogy el lehet menni, ha nem tetszik, mivel több száz diplomás áll a rendőrség előtt, várva, hogy felszerelhessen. Sikerült! Tele van a cég jogot végzett kislányokkal, akik baromira otthon vannak a jogszabályokban, de könyörgöm a rendőrségre rendőr kell és nem jogász.

  Az is tény, hogy ameddig a cégnél voltál, akkor még valamennyire megbecsültek, amint azonban nyúgdíjba vonultál, mindenféle hülyének kikiáltottak.”
 • 30. gróf 2009. június 26. 09:10
  „25! T. Flex.

  Azért Te eléggé elfogult vagy a rendőrökkel, börtönőrökkel.
  Én nem láttam még 60 évesnek kinéző 40 éves rendőrt.

  Szerinted a parkolóőrnek, közterület-felügyelőnek, öntödésnek, pincérnek, makói hagymásnak, kőművesnek mennyire vannak ki az ízületei?
  Mennyire stresszes a munkájuk a troli vezetőnek, pénzszállítónak, taxisnak, az orvosnak, tanárnak, parkolóőrnek, közteresnek, mentőnek?
  Szerintem meglepődnél ha összehasonlítanák a rendőrökkel az egészségi állapotukat.
  Abban igazad van, hogy stresszes, mert félnek a bűnözőktől és a főnöknek szállítani kell a napi normát, ezért a kisebb szabálysértéseket büntetik, ami önmarcangoláshoz, önértékelési zavarokhoz vezet. Példa erre a tüntetések rendőri agressziója (álarcban, azonosító nélkül csoportosan erősek és bátrak).
  Sokan nem mennek el rendőrnek, mert van tartásuk. Nem kell a szöveg, hogy próbáld ki.

  Egyébként a nyugdíjas rendőrt mire alkalmaznák ha visszamenne? Egyenruhást nem látni az utcán 35 éves alatt!!! Kár lenne a vízfejet duzzasztani.

  Én ezt így látom. Rálátásomat sok ismerős rendőr alakította így.”
 • 29. .suhym. 2009. június 25. 19:13
  „Egyik barátnőm, most 35. éves fia rendőrtiszti fősulit végzett. Kicsi gyerekkora óta ez volt az álma. Majd a diploma után nevelőtiszt volt különböző bv intézetekben, míg csinált egy baromságot, és tanácsolták neki, talán szereljen le. Megtette...aztán elhelyezkedett bizt. őrként. Barátnőm teljesen maga alatt volt, hogy a gyerek még az ötödét sem kapja kézhez az előző bérének. Aztán a nagy befolyással rendelkező apósa elintézte, hogy vegyék vissza..... sokkal több pénzért, mint előzőleg volt neki ugyanabban a beosztásban.
  Biztosan vannak "kis" rendőrök, akik keveset keresnek - mihez képest persze -, de vannak nem kevesen, akik bizony az átlag felett keresnek.

  A családba is benősült egy akkor még rendőr. Aztán, amikor lehetett rögtön kérte a nyugdíjaztatását, majd büszkén mutogatta, hogy neki milyen magas nyugdíja van, aztán a nyugdíj mellett elment bizt. őrnek.

  Azért csak ne sajnáljuk már őket....... nagyon.

  Egyébként, ízületi gyulladást mások is kapnak. Csak meg kell kérdezni a PICK-ben, állandó hidegben, szalag mellett dolgozó henteseket, és ők nem mehetnek el 25 év munkaviszony után nyugdíjba, ugyanúgy, ahogy mások sem.
  Minden szakmának, foglalkozásnak meg vannak az árnyoldalai, de nem mindenkinek járnak kedvezmények.”
 • 28. kisbuta 2009. június 25. 18:47
  „Megpróbáltam, puhatolóztam.Azzal riasztottak el: olyan egészségi állapotban kell, hogy legyek, mint mikor 30 évvel ezelőtt felszereltem. Van egy kis különbség, nemde?. Mire számítanak? Hogy fiatalodtunk időközben? Mert visszavétel előtt elküldenek komplett eü vizsgálatra, ott pedig úgyis kiszórnak. Akkor meg minek ez a színjáték? Amikor arra kényszerítettek bennünket, hogy inkább válasszuk a nyugállományt, mert próbáltunk emberibb viszonyokat kérni, azt mondták, fogjuk be a pofánkat, el lehet menni aki akar, a kapu előtt százak dörömbölnek bejutásért. Aha, hol vannak azok a százak? Hagytak elmenni. Pedig várva vártuk, csak egyszer jöjjön be egy parancsnok és azt mondja: ne menjetek, szükségünk van rátok! Kelletek az utánpótlás kineveléséhez! De egy sem jött oda. Akkor, akkor maradtunk volna, mert éreztük volna, hogy szükség van ránk.És a "vaskos" nyugdíjról: miután tucatjával jöttünk el, indították be a nagy bérfejlesztéseket, mi még sz-ért, h..ért jöttünk el. Ma egy főtörzs rf.tal eljön valaki, 2X annyi nyugdíja lesz, mint nekem most.Kitől tanulták volna meg a rendőri munkát? Egy egész generációt hagytak elmenni.Ezek, szegények, már operettrendőrök. Nem bántom őket.Félnek a zsiványtól, nem mernek intézkedni, aki mer közülük, letörik a szarvát az "Állampolgári jogok", az ombudsman, az etnikai kisebbségi képviselők habzó pofázásai.Meg mindenki, aki azt ugatja, hogy minden rendőr baloldali.”
 • 27. N.P. 2009. június 25. 18:35
  „VV4 2009.06.25. 18:25

  Senki sem mondta, hogy a rendőrök munkája egyszerű és stresszmentes. Azért megjegyezném, hogy nagyon sok szakemberből hiány van orvostól hegesztőig és végtelenül demagógnak tartom a "ki lehet próbálni" szöveget. Ajánlhatnád pld. a zsaruknak próbáljanak ki néhány hónapot a baleseti sebészeten, vagy a belgyógyászaton. Ja a jövedelmük feléért.”
 • 26. VV4 2009. június 25. 18:25
  „Én nem értem, ha ez olyan istentelen jó meló, akkor hogy a fenében van hiány? És akik itt a szakmába történő minimális belelátás nélkül is olyan veszett okosak, mi a fenéért nem szereltek már fel rendőrnek? Egyszer volt Budán kutyavásár, az integrációval el lehetett menni hamarabb, most már ez sem így megy... Csak erről senki nem beszél.”
 • 25. flexsnake 2009. június 25. 17:04
  „19. tévhit, már nem mennek el mellette dolgozni. Minek? Többet kap a pihenésért mintha pár ezresért még sétálgatna. Mondom: ki kell próbálni, le kell húzni 25évet aztán mondani hogy laza, stresszmentes.
  Ismerek olyan embert akinek az ízületei mentek tönkre ettől. Csináld utána és majd 40évesen kinézel 60nak....”
 • 24. bo 2009. június 25. 16:58
  „"cyt"- te melyik országban élsz? Szerinted politikusaink makulátlanul tisztességesek, feddhetetlenek és soha egy "vad" fillért sem tettek zsebbe, ha lehetőségük volt rá? Bizonyíték? Te csak a DM-et olvasod?:-)))))) Magamból indulok ki? Vajh miért? Vagy magadra vetted?”
 • 23. varadipal 2009. június 25. 16:00
  „A parlament elmondhatja: sikeres volt a közigazgatás és rendvédelem sarkalatos testületeinek a szétverése.
  Írni-olvasni alíg tudó, iskolából éppen csak kikeveredett, tapasztalat és mentor nélküli fiatal versenyzők kezében van olyan bélyegző, amivel államigazgatási/közigazgatási/ határozatokat szentesítenek.
  Meg kell nézni az elsőfokon kiadott határozatok ügyében benyújtott fellebbezések statisztikáját.
  Sajnálatos módon nem a rendőrség a kivétel, az egész közigazgatásra ez jellemző.Ha semmit, de ezt 20 év alatt meg lehetett volna értelmesen reformálni, nem csak ugatni az ügyfélcentrikusságot, az egyablakos ügyintézést.
  A rendőrtől nem sajnáld a nyugdíjat, eleget nyel érte, és nem vághatja pofán a hülye főnökét.”
 • 22. redstar 2009. június 25. 15:43
  „21 gróf:ne szépítgess, elszóltad magad!/19.utolsó mondat utolsó fordulet:csak hogy megtaláld../Nem szégyen az - különösen így nicknévvel..úgysem tudjuk ki vagy...:-)))))
  Komolyra fordítva:
  1.Nem a volt testületi tagok nyugdíja sok: a többieké kevés..DE
  2.Azért olyan magas a nyugdíjuk, mert olyan magas járulékot vontak tőlük le! /a sok "szegény" vállalkozó meg minimálbér után fizet - ha baj éri, bizony a nyuddíj is minimál.../”
 • 21. gróf 2009. június 25. 15:12
  „20. hozzászólás redstar 2009.06.25. 15:04

  Nem én voltam rendőr, hanem a nyugdíjas rendőrök (persze a vezetők) kapnak valami jó kis állást a civil szférában levezetés képen. Ki mit tudott elérni, kapcsolatai és hatalma révén...úgy arat nyugállományban. Bolond lenne visszamenni, mikor 20 évet erre várt.”
 • 20. redstar 2009. június 25. 15:04
  „19 gróf:Látszik rajtad...:-)))”
 • 19. gróf 2009. június 25. 14:58
  „18. hozzászólás flexsnake 2009.06.25. 14:44

  :D:D:D:D De szeretnének sokan 50 év munka után olyan "roncsok" lenni mint a mi agyonhajszoltéhbérértdolgozófolyamatosstresszbenélő rendőreink.
  Azért nyugdíjas éveiben tétlenkedő rendőrt nem ismerek, csak a testületi melót nem szeretik. Bizt. őrnek még mind bírja (általában vezető seggnyaló beosztásban, mer én rendőr vótam!!!!).”
 • 18. flexsnake 2009. június 25. 14:44
  „havi 110netto nyugdíjból majd pluszért visszamegy... mesében :D legyilkolja az embert az a 25év... kis szerencsével 20.”
 • 17. maradando 2009. június 25. 14:17
  „Ha tolókocsis rendőröket látunk az utcákon,nyugodtak lehetűnk .Végleg helyre állt a rend az országban !”
 • 16. achilleus 2009. június 25. 13:59
  „cyt mindkét hozzászólásával a legteljesebb mértékben egyetértek.”
 • 15. sőndör 2009. június 25. 12:37
  „ugyan már ORFK, minek takargatni azt ami van? Csomagolják már ki a behozatalit, vagy még nincs hozzájuk "zárjegy" ??”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hideg viszony az MSZP és az MSZDP között

Nem újítja meg az együttműködést az MSZP és a Magyar Szociáldemokrata Párt, sőt egyre hidegebb… Tovább olvasom