Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Nem Torgyán találta ki a falugazdászokat

„ Dokumentumokkal és parlamenti felszólalásokkal igazolható, hogy nem Torgyán József találta ki a falugazdász-hálózatot és a Nemzeti Földalapot” – reagált Medgyasszay László győri országgyűlési képviselő Lányi Zsolt egykori kisgazda képviselő állítására (Kisalföld, 2004. április 19., 3. oldal).
Torgyán József
Az MDF-es politikus kifejtette: a falugazdász-hálózat ötlete Bagi Béla MDF-tagtól származik, aki ezt 1993 nyarán vetette fel, míg a szervezést Boross Péter miniszterelnök őrá osztotta, aki akkor földművelésügyi államtitkárként dolgozott. Hozzátette: Torgyán érdeme annyi volt, hogy 1998-ban újra állami alkalmazásba vette az 1994-ben az agrárkamarákhoz áthelyezett falugazdászokat.

A képviselő elmondta: a Nemzeti Földalap létrehozásának szükségességéről – francia mintára – először Tunyogi András agrárszakember beszélt. Az erről szóló indítványt Medgyasszay László nyújtotta be a parlamentnek, amelyet akkor a Fidesz és az FKGP is elutasított, de egy évvel később az Orbán-kormány gyakorlatilag ugyanazt a javaslatot terjesztette elő és fogadtatta el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ruha teszi az üzletasszonyt

Könnyebben elérhető fogalom, másrészt a férfiak valahogy engedékenyebbek, ha az öltözködésről, és… Tovább olvasom