Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 14°C Még több cikk.

Nem tud a kéményseprő-szolgáltatás leállásáról a katasztrófavédelem

Ha ilyen jelzés érkezik hozzájuk, a megyei igazgatóságok jogszabályi felhatalmazás alapján közérdekű szolgáltatót jelölnek ki.
A katasztrófavédelem illetékes szervezeti egységeit mindeddig nem tájékoztatták arról, hogy bárhol leállna a kéményseprő-ipari közszolgáltatás - mondta a Népszabadságnak Hajdu Márton, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának szóvivője.

A szóvivő hozzátette: ha ilyen jelzés érkezik hozzájuk, a megyei igazgatóságok jogszabályi felhatalmazás alapján megteszik a szükséges intézkedéseket. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy hatósági határozatban közérdekű szolgáltatót jelölnek ki.

A lap szombati cikke felidézi: júliustól leáll a kéményseprői szolgáltatás hét megyében. A kéményseprők Pest, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy és Nógrád megyében összesen 842 településen június 30-án még ellátják feladataikat, de utána már nem. Erről pénteken határozott a Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestületének (MKOI) ülése.

A résztvevők nyilatkozatot is elfogadtak, amelyben kifejtették, hogy kényszerű lépésük hátterében az állami intézkedések állnak, ugyanis mindeddig elmaradt a tavaly júliusi rezsicsökkentés miatt kieső bevételeik kompenzációja.

A szolgáltatás leállításáról szóló dokumentumból az is kiderül, hogy az ipartestületi ülésen részt vevő tagvállalatok képviselői kijelentették: a jogszabályi követelményeknek megfelelő színvonalon nem képesek a kieső szolgáltatásokat pótolni akkor sem, ha őket erre kijelölik. A pótláshoz ugyanis nincs se megfelelő létszámuk, se eszközállományuk, és nincs pénzük mindezek pótlására - írja az újság.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már csaknem ezer, fogyatékkal élő nyaralhat az Erzsébet-táborokban

Az MNÜA idén is együttműködést kötött több, őket támogató szervezettel, aminek eredményeként a… Tovább olvasom