Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Nem tud olvasni a magyar diákok harmada

A magyarországi diákok közel harmada nem érti az elolvasott szöveget - ismertették az országos kompetenciamérés adatait. A matematikai képességeik még ennél is rosszabbak.
A diákok 20-30 százaléka nem érti az elolvasott szöveget, ők a kétszer 45 perces teszten feldolgozott nyolc szöveghez feladott kérdésekre gyakorlatilag nem tudtak válaszolni.

A matematikai képességeik még ennél is rosszabbak, különösen a 10. évfolyamosnál fiatalabbak körében. Az ő számukra ugyanis különösen szokatlan ez a fajta képességfelmérés.

Mindez azt jelenti, hogy a magyar diákok egyharmadának a tudása nem elegendő a továbbtanuláshoz, illetve ahhoz, hogy elhelyezkedjenek a munkaerőpiacon.

Ráadásul javulás sem mutatkozik, tette hozzá a szakértő, aki emlékeztett arra, hogy a 2000-ben, illetve 2003-ban elvégzett, a tanulói teljesítményt nemzetközileg értékelő úgynevezett PISA-teszt szerint a magyar diákok a szövegértelmezést illetően az alsó egyharmadban végeztek. A legújabb PISA-tesztet 2006-ban végezték, ennek eredményeit azonban még nem ismerjük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hosszú böjt után feltámadás Csornán

labdarúgás NB III, Bakony-csoport Tovább olvasom