Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Nem tudja megsemmisíteni az észak-koreai rakétákat Japán

Japánnak nincs meg a katonai képessége ahhoz, hogy a levegőben megsemmisítsen észak-koreai rakétákat, mégsem nézheti ölbe tett kézzel, ha Phenjan rakétakísérletre készül - jelentette be szerdán a japán védelmi miniszter.
Nukaga Fukusiro elmondta: Japán hírszerzési adatok gyűjtésével próbál hozzájárulni az észak-koreai rakétafenyegetés elhárításához. Aegis-radarrendszerrel felszerelt hadihajókat küldött és küld az Észak-Koreához közel eső nemzetközi vizekre, felderítő repülőgépeket az észak-koreai légtér közelébe. Hírszerzési adatait megosztja az amerikai fegyveres erőkkel. Nukaga nyilatkozata szerint az észak-koreai rakétaprogram fenyegetés a nemzetközi közösségre nézve. Amerikai és japán kémjelentések szerint Észak-Korea kísérletre készül egy nagy hatótávolságú ballisztikus rakétával, amely képes elérni az Egyesült Államok bizonyos területeit is.

A hivatalos látogatáson Kínában tartózkodó ausztráliai miniszterelnök, John Howard közölte szerdán, hogy kérni fogja Pekingtől "Észak-Korea megzabolázását". "A világ egyetlen országának sincs nagyobb befolyása Észak-Koreára, mint Kínának" - mondta Ven Csia-pao (Wen Jiabao) kínai miniszterelnökkel tartott találkozója előtt. Szavai szerint fel fogja kérni a kínai vezetőket: intsék meg Észak-Koreát, beszéljék le a phenjani vezetőséget provokatív magatartásáról.

Ausztrália figyelmeztette a múlt héten Észak-Koreát, hogy nemzetbiztonságát fenyegető lépésnek tekintené, ha Phenjan végrehajtaná feltételezett rakétakísérletét. Egyúttal felszólította Phenjant, hogy térjen vissza az atomprogramjáról folytatott hatoldalú tárgyalásokhoz, amelyeknek a két Koreán kívül az Egyesült Államok, Kína, Japán és Oroszország a résztvevője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszótérfejlesztés

Babót. A babóti önkormányzat idei tervei között szerepel a település játszótereinek fejlesztése. A… Tovább olvasom