Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Nem tudott frakcióvezetőt választani az SZDSZ

Nem sikerült a frakcióvezető választás az SZDSZ parlamenti képviselőcsoportjában, ugyanis szavategyenlőség alakult ki Fodor Gábor és Kóka János között - közölte Hankó Faragó Miklós, az ülést levezető elnök.
Várhatóan a jövő hétfői frakcióülésen lesz ismét szavazás, addig továbbra is Kóka János vezeti a képviselőcsoportot, helyettese Gusztos Péter marad.

Hankó-Faragó Miklós csak a sikertelen választás tényének közlésére kapott felhatalmazást a frakciótól, kérdésekre nem válaszolt, így azt sem lehet tudni mikor lesz ismét szavazás, de valószínűleg csak a jövő heti frakcióülésen.

Az SZDSZ frakcióvezetői posztjáért Kóka János és Fodor Gábor indult, mindketten kilenc-kilenc szavazatot kaptak és volt egy érvénytelen voks is. A képviselőcsoportot továbbra is Kóka János vezeti, helyettese Gusztos Péter marad, aki egyébként hétfőig az egyetlen jelölt volt a farkcióvezető-helyettesi posztra, de erről a tisztségről is csak a frakcióvezetővel együtt döntenek majd a liberálisok.

Olvasóink írták

 • 8. aranka2 2008. december 08. 16:51
  „Kedves Achilleus, nem nagyon értem, amit írsz. Egy szót sem szóltam az szdsz-ről, meg azután minden pártban vannak tolvajok, rablók és panamisták, sajnos az szdsz-ben is. Azokat el kell fogni, be kell csukni (tovább is, mint ameddig ez a csibész várhatóan ülni fog), és kész.
  Végképp érthetetlen a világháborúkra tett megjegyzésed. Kétségtelen, hogy többé-kevésbé liberális demokrácia működött az 1. vh előtt Európában, de a liberalizmusnak vajmi kevés köze volt a háborúhoz, a sovén és nacionalista (továbbá 50 alatti iq-val rendelkező) politikusokak annál inkább. A 2. vh. meg végképp távol áll ezektől, mert az azért mégsem lehet mondani, hogy a hitlreáj alatt Németország a legkevésbé is liberális lett volna. Vagy Sztalin Oroszországa? Ugyan-ugyan, kedves Achilleus, ez azért csacsiság.”
 • 7. maci52 2008. december 08. 16:50
  „Állítólag Szegeden is van meleg bár,de Zsinagóga biztos.Ott lelnének főknöt a kaftánosok közt.”
 • 6. achilleus 2008. december 08. 14:22
  „Kedves aranka2, ajánlom az alábbi mai hírt, szerencsére nem csak a "liberalizmus" működik, hanem a rendőrség is:

  "Újabb SZDSZ-es képviselőt vettek őrizetbe a VII. kerületben
  Újabb VII. kerületi SZDSZ-es önkormányzati képviselőt vettek őrizetbe a belső-erzsébetvárosi ingatlanügyekkel kapcsolatban. November 25-én Gál György kerületi SZDSZ-frakcióvezető került előzetes letartóztatásba. A Hírszerző internetes újság szerint az újabb őrizetbe vett szabad demokrata Kardos Péter önkormányzati képviselő, a kerületi önkormányzat gazdasági bizottságának volt elnöke. A 2002 és a 2006-os önkormányzati választásokon az SZDSZ VII. kerületi listájáról szerzett mandátumot. Tagja a közrendvédelmi és környezetvédelmi bizottságnak, a pénzügyi bizottságnak és az informatikai bizottságnak.
  hírszerzo.hu"

  Hozzászólása legfeljebb olyan kirívó esetekben sántít, mint az I. és II. világháború. Vagy a "piacszabályozás" eme legeredményesebb, de kétségkívül drasztikus módja is a "liberálisok" nyakába varrandó (a logika szerint, igen)?”
 • 5. aranka2 2008. december 08. 14:05
  „Radenko, szerencsére liberális demokráciában élsz, így következmények nélkül mondhatod el gondolataidat. Azt viszont valszeg nem veszed észre, hogy most éppen a piac szabályozza önmagát, mint kétszáz éve, most is tökéletesen. Ez a szabályozás ugyanis pontosan a válságok és felívelő szakaszok ciklikus mozgásával történik.”
 • 4. radenko 2008. december 08. 13:14
  „Már épp ideje, hogy a liberálisnak valló párt eltűnjön a politika süllyesztőjébe. A liberalizmus a világon csődöt mondott mert a piac nem képes szabályozni önmagát. Ebből eredően kártékony minden liberalizmus amit rá kívánnak erőltetni egy nemzet államra. Ezért örülök annak, hogy az SZDSZ csak addig parlamenti párt ameddig választások nem lesznek.”
 • 3. madártej 2008. december 08. 11:36
  „Tünjön már el az ogy.-ből ez a megélhetési szemkilövető törpapárt, oszt jónapot!”
 • 2. belabacsi 2008. december 08. 11:26
  „0 % os támogatottsággal...már legutobb is csalással jutottak be de most azt már nem tehetik meg.”
 • 1. achilleus 2008. december 08. 10:49
  „Miért? Nem mindegy, hogy ki a frakcióvezető? Nulla párt, nulla emberek: Fodor is leküzdötte magát a kókai szintre.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lincshangulat az esztergomi Suzukiban

Lincshangulat van Esztergomban. Miután a japán autógyártó cég bejelentette, megválik 1200 dolgozójától, elszabadult a pokol. A Suzuki cáfol. Tovább olvasom