Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Nem tudták kideríteni a szalmatűz keletkezésének okát

A vizsgálati eljárás során nem tudták kétséget kizáróan megállapítani, hogy mi okozhatta szeptemberben a szászberki ipari parkban keletkezett, több mint tízmillió forintos kárt okozó szalmatüzet - közölte Nádas László őrnagy, a Szolnoki Tűzoltóság tűzvizsgálója csütörtökön.
Azt a feltételezést sem lehetett alátámasztani, hogy az ipari parkban szándékos gyújtogatás miatt csaptak fel lángok - mondta el a közelmúltban befejeződött vizsgálat kapcsán Dékány László alezredes, a Szolnoki Tűzoltóság tűzoltási és műszaki mentési osztályvezetője.

Tájékoztatása szerint szeptember 15-én Szászberken, az ipari parkban 3 kazalnyi, több mint 3 ezer szalmabála gyulladt ki, a szakemberek a tűzesetet 4-es fokozatúnak minősítették. A szolnoki, a jászberényi, a ceglédi, a hevesi és a nagykátai tűzoltók beavatkozásának köszönhetően a nehézkes vízutánpótlás és az élénk szél ellenére további két kazlat sikerült megvédeni a kiégéstől. A három kazalnyi kigyulladt szalmára a lassú parázslás miatt kilenc napig kellett vigyázniuk a tűzoltóknak. Senki sem sérült meg, a lángok lakóépületeket nem veszélyeztettek.

A tűzeset okaként elterjedt, a szándékosságot sem kizáró feltételezéseknek az adott táptalajt, hogy a leendő pelletüzem külföldi beruházója és a létesítményt építő hazai fővállalkozó cég pénzügyi vitában áll egymással. A kifizetetlen számlák miatt az üzem kivitelezése hónapok óta áll, és a szalmakazlak odatartoztak.

Olvasóink írták

  • 1. KolompárRómeó 2009. október 22. 19:00
    „Az, hogy meggyulladt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén nincs jutalom az állami vezetőknek

A vezető beosztású köztisztviselők esetében a kormány harmadára csökkenti a legnagyobb adható jutalom összegét. Tovább olvasom