Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Nem tünteti ki Horn Gyulát a köztársasági elnök

A Köztársasági Elnöki Hivatal bejelentette: Sólyom László nem írja alá a miniszterelnök kezdeményezését Horn Gyula kitüntetéséről. A volt miniszterenök kifejtette: őt nem lehet megalázni.
Nem kíván a tervezett kitüntetésével foglalkozni Horn Gyula. Leszögezte: őt nem tudják megalázni, de nem is engedi, hogy bárki megalázza. "Az ország tele van problémákkal, bajokkal, nem Horn Gyula kitüntetése a legfontosabb kérdés" - hangsúlyozta a volt miniszterelnök. Hozzátette, tarja azt, amit öt évvel ezelőtt hasonló helyzetben mondott. Akkor úgy fogalmazott: elvárta volna, hogy ha nyilvánosságra hozzák a köztársasági elnök egyet nem értését, legalább ne a születésnapja körül tegyék. Az Alkotmánybíróság határozatáról Horn Gyula azt mondta: a testület "hozhatott volna lényegesen jobb döntést is, de lelke rajta".

A döntés azzal járhat, hogy végtelenül hosszúvá teszi a procedúrát a kitüntetések átadása előtt, mert ha az egyik kitüntetésre javasolt ember tevékenységét mérlegelik, akkor miért nem mérlegelnék a másikét is - érvelt a szocialista politikus. Véleménye szerint az 1956-os események kapcsán történelemhamisítás folyik, mert az MSZP-t kivéve a pártok a saját ideológiájukat kapcsolják a történtekhez.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobban kontrolálja az érzelmeit az, aki beszél róla

Ha valaki megnevezi az érzéseit, képes azokat kontrollálni - derült ki amerikai vizsgálatokból,… Tovább olvasom