Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Nem változik a gáz alapára

Budapest - Áprilisban nem lesz gázalapár-emelés, a kormány korábbi bejelentése alapján viszont a szociális támogatás megszűnik, ez az érintett mintegy egymillió család számára mégiscsak áremelkedést hoz - írta szombati számában a Népszabadság.
A lap szerint nem emeli áprilistól Fellegi Tamás energiaárakért felelős nemzeti fejlesztési miniszter a lakossági gázárakat.

Korábban iparági szakértők azt mondták, hogy a nemzetközi olajár-emelkedés miatt áprilistól mintegy 10 százalékkal növekvő orosz gázbehozatali tarifa a negyedévenkénti gázfordulónapon megjelenik a lakossági tarifákban is. A kormányzat azonban azóta ígéretet tett a rezsiköltségek befagyasztására, igaz csak a második félévtől - emlékeztetnek a lapban.

Az üggyel kapcsolatban a Népszabadságnak sem a minisztérium, sem az érintett cégek nem nyilatkoztak.

A lap szerint több piaci tényező mellett számos jogszabály is a gázáremelés elmaradását feltételezi. Példaként említi a lap a forint erősödését, valamint a kormány azon döntését, hogy a központi nagykereskedőknek 40 százalékban nem a hosszú távú magyar-orosz szerződésben szereplő, igen magas tarifa, hanem a jelenleg meglehetősen alacsony szinten álló úgynevezett azonnali piac alapján kell lakossági árat számolnia.

Olvasóink írták

 • 13. PipiczGabor 2011. március 26. 19:21
  „Minden nyugati aron, sot dragabban nalunk.Hajra Magyarorszag, hajra magyarok.Gratulalok,Egyre vastagabb a bor a pofakon. Csak nem tudom meddig lesz birka a magyar, meddig turi a nepnyuzast, hogy a kivaltsagos kasztok dozsoljenek?”
 • 12. deszkás 2011. március 26. 17:55
  „ACHILLEUS!(10hsz) "Lassan mondom..." Ez fogja kiütni a lovat alólatok.”
 • 11. N.P. 2011. március 26. 16:52
  „Ez megint a szegényeket sújtja. A medencét változatlan áron lehet fűteni, de a krumplileves melegítéséhez nem kapnak majd támogatást - persze a Nemzeti Együttműködés szellemében.

  Achi,
  Bajnai mindenkinek emelt, Orbán csak a szegényeknek....”
 • 10. achilleus 2011. március 26. 15:19
  „Tavaly április elsejétől 10%-os gázáremelés volt, a Bajnai kormány egyik utolsó intézkedéseként. ehhez nem sok kétség fér. A Népszabadság további találgatásaival kapcsolatban nem érdemes bármire is venni a fáradtságot, a szocialisták és szócsöveik ebben teljes mértékben hiteltelenek. "Lassan mondom, hogy ...."”
 • 9. utazó81 2011. március 26. 14:12
  „Egy postán dolgozó szomszédom mondta,hogy a napokban elárasztották a postákat az energia szolgáltatók a kikapcsolási értesítőkkel.Mi lesz itt ez után,ha a rászorulóktól elveszik a kedvezményeket.”
 • 8. deszkás 2011. március 26. 13:18
  „Et egy tavalyi szolgáltató-kormány közötti háttéralku következménye. Igy hamarabb lehet árverezés közeli állapotba hozni a fogyasztót,mert ugye a támogatás elmaradása következtében az eddig is nehezen fizetett dij emelkedik. És ez a lényeg!”
 • 7. Mogyoró 2011. március 26. 12:44
  „Áprilisban nem lesz, majd megkapjátok májusban.”
 • 6. Miracala 2011. március 26. 12:12
  „Nah, végre teljesül azok öröme akik (többek közt itt is) a gázártámogatás ellen ágáltak... :(((”
 • 5. N.P. 2011. március 26. 12:02
  „Bajnai ezekhez a fülkeforradalmárokhoz képest maga volt az Igazmondó Kádi. Nem hablatyolt azt mondta: fájni fog! OV és csapata hazudik, ahogy a száján kifér: Mindenki jobban jár! Nemzeti Együttműködés stb....”
 • 4. Larsson 2011. március 26. 11:59
  „Viszont jövő télen még többen maradnak gáz nélkül, mert nem fizetés esetén azonnal kikapcsolják! :( Aztán még a fedelet is elviszik az emberek feje felől! :(”
 • 3. KamuNeni 2011. március 26. 11:12
  „Nem baj akkor osszel mar szoc tamogats nelkul fog emelkedni az ara.”
 • 2. jozko 2011. március 26. 10:49
  „Nem változik /?/ az alapár.
  Viszont az energiatartalommal való felszorzás hagy némi mozgásteret a szolgáltatónak.
  Melegíteni ugyan nem tud jobban a "nagyobb energiájú" gáz-de szebben világít!
  És ez már akár plusz szolgáltatás is lehet...
  Ki tiltja meg, hogy áttérjünk a gázlámpára?”
 • 1. Besenyő_Pistabácsi 2011. március 26. 10:24
  „Ezt már hallottuk, hogy nem lesz gáz ár emelés! Akkor mivel fogják majd indokolni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Április végére elkészülhet a bajba jutott adósokat megsegítő program

Április végére tető alá hozhatja a kormány és a bankszövetség a bajba jutott adósokat megsegítő programot - írta szombati számában a Magyar Nemzet. Tovább olvasom