Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Nem vámpír, orvos vett vért a pécsi iskolában

Valódi orvos vett vért a gyerekektől egy pécsi iskolában legális kutatási céllal - de a szülök beleegyezése nélkül - tudta meg a bama.hu.
Az orvos az internetes lapnak elmondta: egy kutatásban vesz részt. Tavasszal jogszerűen, szülői beleegyezéssel vett vért egy diákcsoport tagjaitól, de szükség volt egy kontrollcsoportra is. Ezért a Bánki Donát úti iskolában tartandó délutáni edzés résztvevőitől, tizenegy gyerektől szeretett volna vért venni. Ezt előzetesen megbeszélte az edzővel és a gyerekek szüleivel, de a megbeszélt időpontra csak három gyerek jelent meg. Az orvos állítása szerint öt általános iskolás, negyedikes fiú önként jelentkezett. A szülők közül néhány, amikor tudomást szereztek a vérvételről, magyarázatot követeltek az iskolától. Az edző utólag beszélt az érintett szülőkkel. Hiba volt előzetes beleegyezés nélkül mindezt megtenni, ismerte el az orvos, de időzavarba került - írja a lap.

Olvasóink írták

 • 6. zoltanz 2008. november 17. 10:33
  „No, ez az önként jelentkezés, az ezzel történő magyarázkodás, egy értelmiségitől.....
  Dokikám! A gyereknek a suliban az órán van joga jelentkezni, mert az a dolga!
  Ha harci gáz hatásosságának vizsgálatáról lenne szó, akkor is önként jelentkezés alapon dőlne el, penge-e az új killerkoktél?
  Idióták gyülekezete. A gátlástalanság már akkora méreteket ölt, hogy ha lépcsőt termelne, a holdig kellene járni fingani a kísérleti humán-biogáz begyűjtőbe.”
 • 5. torokzs 2008. november 16. 17:03
  „Komolyan mondom megáll az eszem.Még, hogy időzavarban volt.Igaza van az 5-nek.Mi lesz itt pár év múlva elkapdossák az embereket az utcán,mire felébred,(ha felébred) oda az egyik veséje.Szomorú,hogy ilyen esetek megtőrténhetnek.Az ilyen dokitól elvenni a diplomát soha többé nem engedném praktizálni.A szülőknek igazuk van az igazgató is felelős,mert ha jól tudom amíg a gyerek a suliban tartózkodik addig ők felelnek érte.”
 • 4. haapl 2008. november 16. 11:43
  „Természetessen hogy felháborító az elkövetett tett, de már a kezdettöl is! Mind három hozzászólóvan egyetértek hiszen semmi erkölcsi és azt hiszem törvényes alpja se nincs az ilyen vérvételeknek. Elöször is milyen szülö adja beleegyezését hogy gyermeke vérét csapolgassák? Ha én lennék a szülö a gyermekem lebeszéelését választanám az ilyen marhaságoktól. Az iskola igazgatót azonnal felelöségre kell vonni. Az iskola terület nem kisérleti egerek terepe!”
 • 3. BSC 2008. november 16. 10:54
  „Érted. Bejön a suliba, aztán leveszi a gyereked vérét. Még jó, hogy nem az amputálás a szenvedélye...”
 • 2. achilleus 2008. november 16. 10:28
  „Elképesztő!!! vmagdi hozzászólóval teljes mértékben egyetértek. Milyen kutatás ez? Tudtommal az ilyesféle kutatásokhoz etikai nyilatkozat kell. Hol vannak a beleegyezést igazoló írásos dokumentumok, amelyekkel el kellene számolni? Ki fizeti az ilyen kutatásokat? Mihez "kontrollcsoport" az a néhány gyerek, akiket éppen elkaptak? Hol van itt a tudományosság??? Nagyon homályos ez az ügy, amely alapos kivizsgálást igényel. Vagy csak a "doki" ennyire alapjáratú?”
 • 1. vmagdi 2008. november 16. 10:11
  „Szerintem curvara meg kellene buntetni a dokit, nagyon durva hogy kiserleti nyulnak hasznalta a gyerekeket, es foleg hogy tanariban vett vert meg iylesmi, mi az hogy idozavar? Mi az hogy idozava? van meg 10 percem, kiveszek mar egy vakbelet? Hogy kaphat az ilyen diplomat? Nekem meg az is eszembe jutott, mi van ha aids-es tuvel bofkodte a gyerekek? De a sulit is meg kell buntetni, mert hogy gondoltak ezt a dolgot?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Gyurkovics Tibor

Elhunyt Gyurkovics Tibor. A József Attila- és Kossuth-díjas írót életének 77. évében érte a halál.… Tovább olvasom