Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Nem várhatók harcos pengeváltások a Gyurcsány-Orbán vitán

Nem lesznek harcos pengeváltások a miniszterelnök-jelölti vitán, a pártok ugyanis olyan részletekig menően kidolgozták a forgatókönyveket, hogy erre kevés az esély - írja a Népszabadság, amely szerint a nagy várakozások ellenére a felek pattra játszanak.
Holnap este a négy parlamenti párt listavezetői ülnek vitaasztalhoz. A beszélgetés moderátora a tv2-es Azurák Csaba mellett az előzetes tervekkel ellentétben nem a betegsége miatt távol maradó Cseresnyés János lesz, hanem Alföldi Zoltán képviseli majd az RTL Klubot.

Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor nem vághat egymás szavába, csak adott időegység keretében beszélhetnek egy-egy adott témában, és a moderátorok sem tehetnek fel kérdést, csak felvezethetnek egy-egy blokkot és figyelmeztethetik a vitapartnereket, ha túllépik az időkeretet. Sorsolással döntötték el, hogy ki választja meg, melyik oldalra áll. A nyertes a Fidesz elnöke lett, aki vélhetően jobbra áll majd, miután a bal profilja előnyösebb. A várakozások szerint mintegy hatmillió tévénéző figyeli majd a történéseket.

A vita előtt statisztikába mélyed Gyurcsány és Orbán is. A miniszterelnök tanácsadóival ül össze, és a kialakított gondolatmeneteket gyúrják össze koherens egésszé, Orbán pedig egy-egy téma szakértőjétől kéri be a kidolgozott munkaanyagot, és ezeket rituálisan a nagyasztalán mozaikszerűen rakja össze, majd a végeredményt feleségével, Lévai Anikóval ismerteti. Ezután fölmondja Habony Árpádnak, Rogán Antalnak, Deutsch-Für Tamásnak, és természetesen másokkal is konzultál. A Népszabadság úfy tudja, a Fidesz elnöke a egyenesen a gáti homokzsákpakolásból megy a vitába.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítene a gátakon szükség esetén?

Tovább olvasom