Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Nem várt akadályok nehezítik a felújítást

Folytatás az 1. oldalról.

– A gázvezeték kiépítése azért bonyolultabb feladat, mert a Főgáz kialakít egy ideiglenes elkerülő vezetéket, amely visszacsatlakozik az eredetibe, kikerülve a mi munkaterületünket – mondta el a Kisalföldnek Csejtei Imre, a Betonút projektvezetője.

– Egyeztettünk az Égázzal is, ugyanis az övék a vezeték és a szolgáltatás biztosításának a felelőssége. Erről a vezetékről látják el nemcsak az itteni lakóházakat, hanem Ágfalvát is. A munkát úgy kell megoldani, hogy folyamatos legyen a gázellátás. Várhatóan a jövő héten, csütörtökön már hozzálátnak az ideiglenes vezeték megépítéséhez.
A Baross út Kossuth Lajos utca felőli részén már befejeződött a csatornaépítés és elkészült a végleges, nagy teherbírású alépítmény, amely ideiglenes aszfaltfelületet kapott. Csejtei Imre szerint a számos akadályozó tényező ellenére időarányosan jól haladnak a munkálatokkal. Kérdés azonban, hogy mikor lesz teljesen kész az utca, hiszen az itt működő vállalkozásoknak létérdeke, hogy minél előbb könnyen megközelíthetők legyenek, s az autóknak ne kelljen bukdácsolniuk, s kerülő utat tenniük.
– Terveink és reményeink szerint – a jelenlegi állást figyelembe véve – a következő év közepére minden munkálattal végzünk – folytatta a projektmenedzser.

– Ekkorra már megkapja végleges aszfaltfelületét is, és a Baross utca jobb és szebb lesz, mint valaha.
Nagy erőkkel dolgoznak a korábban szintén feltúrt Kossuth Lajos utcában is. Itt csatorna- és gázvezeték-rekonstrukció zajlott. A munkálatokat lassan befejezik, sőt, az egyik sávot már aszfaltozzák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdeklődik a közügyek iránt?

Tovább olvasom