Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Nem vehették bérbe

a megígért földet

Iván-Répceszemere Horváth Ferenc Beperelte a répceszemerei önkormányzatot az Iváni Vadásztársaság, mert az előzetes megállapodás ellenére mégsem adták nekik bérbe azt a közel harminc hektár földet, amiről még a múlt évben állapodtak meg.
Az Iváni Vadásztársaság a múlt évben alakult meg, vadászati jogot pedig Iván és környékére ez év márciusától kaptak.
– Szerettünk volna közel harminc hektár földet bérbe venni a répceszemerei önkormányzattól, úgynevezett vadfogónak – idézte fel a történetet Pusker Zsolt, a társaság elnöke. – Erre azért van szükség, hogy ne a gazdák földjében tegyen kárt a vad. A bérletről még a múlt évben megállapodtunk a répceszemerei önkormányzattal. Tudni kell, hogy a szóban forgó területet korábban egy másik vadásztársaság használta. Az egyezségről önkormányzati döntés is született, ezért biztosak voltunk benne, hogy öt évig mi használhatjuk ezt a földet, ezért megmqveltük. Felszántattuk, bevetettük. Az idén márciusban arról értesített a polgármester, hogy csak egy évre adják bérbe a földet, a szerződést pedig 2006 augusztusára dátumozta. Jeleztem, hogy nem erről volt szó, mi nem köthetünk visszamenőleges szerződést, másrészt pedig öt esztendőben állapodtunk meg. Írásbeli válasza csupán egyetlen mondat volt, amely szerint eláll a szerződéstől.
A négyezer hektáron vadászó társaság ezért úgy döntött, peres úton szerez érvényt követelésének, hatmillió forintnak.
– A per tárgyát képező összegbe került nekünk a föld megmqvelése, ezt az összeget szeretnénk visszakapni a répceszemerei önkormányzattól – folytatta Pusker Zsolt. – Mi jóhiszemqen mqveltettük meg a földet, ami a környékbeli gazdálkodóknak is érdekük volt. A földért egyébként hektáronként és évente 20 ezer forintot fizettünk volna.
Radics János, Répceszemere polgármestere nem kívánta kommentálni a történetet. Csupán annyit jegyzett meg, az említett társasággal nincs semmilyen kapcsolata, jogviszonya.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leonardo da Vinci Debrecenben

Tovább olvasom