Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Nem volt gyógyszer a műtőben, Feri meghalt

S. Ferenc egy hiányzó lázcsillapító miatt vesztette életét a Pécsi Honvéd Kórházban, amikor kéztörés miatt altatásban műtötték. A férfi édesanyja kártérítési pert indított a Pécsi Tudományegyetem ellen.

A 24 éves S. Ferenc szeretett utazni és sportolni, legalábbis ez derül ki a közösségi oldalán levő képeiből.

Altatásban operálták

A tragikus estén barátaival szkanderozott, amikor eltört a felkarcsontja. A fiatalembert a traumatológiai klinikára szállították, ahol úgy döntöttek, hogy altatásban operálják – írja a BorsOnline.

20 percen múlt az élete

A fiú egy örökletes betegségben szenvedett, amely húszezer ember közül egynél fordul elő. Az altatás hatására felgyorsul az agyagcsere, és a testhőmérséklet a végletekig emelkedik. Ezt egy Dantrolen nevű gyógyszerrel lehet kezelni, ám nem volt a műtőben, egy óra is eltelt, mire megérkezett a gyógyszer, de akkor már késő volt. Feri ta­lán ma is élne, ha a gyógyszert húsz percen belül megkapja.

Kevés volt a túléléshez

A család ügyvédje szerint az előírt mennyiségből csupán a kezdő dózist kapta meg, ennek eredményeként jobban is lett, de a túléléshez szükséges további adag már nem állt rendelkezésre, így állapota gyorsan rosszabbra fordult. A szérum beadását követő átmeneti javulás után a fiú állapota ismét romlott, majd másnap hajnalban elhunyt. Az ügyvéd szerint emiatt felmerülhet a foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés bűncselekményének gyanúja is.

Borsonline.hu

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már lehet jelentkezni a TeSzedd! szemétgyűjtési akcióra

Az akció most először négynapos lesz, április 28. és május 1. között várják az önkénteseket. Tovább olvasom