Délmagyar logó

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 6°C | 16°C

Nemcsak az élelmiszereket címkézik át

Az akciókat hirdető prospektusa miatt bukott le két szombathelyi nagyáruház. Az újságot lapozgató fogyasztóvédők két olyan termékre bukkantak, amelyeket három évvel ezelőtt már betiltottak.
A szakemberek azt mondják, nem csak az élelmiszereknél fordul elő az átcímkézés. A most felfedezett veszélyes termékek egyikénél a típusszámot változtatták meg, a másiknak pedig a nevében kettőzték meg a mássalhangzókat.

A kézimixert 2003-ban letiltotta a polcokról a fogyasztóvédelmi felügyelőség, most azonban nem csak hogy visszakerült a forgalomba, de még az akciós újság is reklámozza. Az olcsóság azonban ezúttal a vásárlónak az életébe is kerülhetett volna, ugyanis a gép áramütést okozhat és tűzveszélyes, ahogy az a bizonyos betiltott sólámpa is az. A vizsgálat ezeknél a termékeknél nyolcféle hiányosságot állapított meg.

Ugyanazon a néven és típusszámon nem lehetett volna forgalomba hozni, ezért átkozmetikázták, hol kicsit másképp írták a nevét, hol a típusszámát változtatták meg, és ezzel próbálták újra forgalomba hozni őket - mondta Kiss András - vezető főtanácsos, Vas Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség.

Az áruházban 72 letiltott kézimixert találtak az ellenőrök, egyet már eladtak a veszélyes készletből, az olcsó sólámpa pedig még kelendőbb volt, hiszen 46-ból 26 elkelt. A forgalmazónak most két országos napilapban kell közzétenni, hogy a termékek nem felelnek meg az előírásoknak, így visszavásárlási kötelezettsége van. A bírság összegéről a főtanácsos anyit közölt, hogy magas lesz, hiszen már korábban betiltott árukról van szó.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonykodik karácsony közeledtével?

Tovább olvasom