Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Németh Lászlóné lesz Fellegi utódja

Németh Lászlóné, a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgató-helyettese lesz a nemzeti fejlesztési miniszter, s az első hölgy az Orbán-kormányban.
Németh Lászlónét javasolja a miniszterelnök az NFM új vezetőjének - tájékoztatott a miniszterelnök szóvivője.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán arról tájékoztatta az Országgyűlés elnökét, hogy javaslatot kíván tenni a köztársasági elnöknek Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszterré történő kinevezésére. A miniszterelnök arra kérte az Országgyűlés elnökét, hogy a miniszterjelölt bizottsági meghallgatásához szükséges intézkedéseket tegye meg.

Németh Lászlóné, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) vezérigazgató-helyettese és az igazgatóság belső tagja.

Németh Lászlóné, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) vezérigazgató-helyettese irodájában. MTI Fotó: MFB Zrt.
Németh Lászlóné, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) vezérigazgató-helyettese irodájában.
MTI Fotó: MFB Zrt.

Fellegi Tamás december 8-án jelentette be, hogy lemond a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezetéséről feladatainak sokasága miatt, mert az IMF-tárgyalásokra akar összpontosítani.

Fellegi Tamást december 15-i hatállyal tárca nélküli miniszterként a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval (EU) folytatandó tárgyalásokat vezeti, de feladatai között nemcsak a készülő pénzügyi keretmegállapodás előkészítése szerepel, hanem a külföldi pénzintézetekkel való kapcsolattartás is.

Fellegi Tamás korábban elmondta, hogy az általa vezetett IMF-tárgyalódelegáció tagja lesz Rogán Antal, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke és Pleschinger Gyula pénzügypolitikáért felelős államtitkár mellett - Karvalits Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke is.

Olvasóink írták

 • 7. macs 2011. december 22. 09:39
  „Na mit találtam:
  "Amikor Orbán Viktor miniszterjelöltje tavaly az MFB vezérigazgató-helyettesi székébe került, még a szabályokat is módosították - tudta meg az Index. Azzal egyidőben, hogy a kormányváltás után Németh Lászlóné a Magyar Fejlesztési Bankhoz került, úgy módosították a törvényt, hogy kimondták: a pénzügyi felügyelet engedélye nem szükséges az MFB vezető állású személyeinek, illetve ügyvezetőjének megválasztásához, azt elég utólag bejelenteni. Emellett rögzítették, hogy nem csak az nevezhető ki vezetőnek, akinek van szakirányú végzettsége, de az is, aki "rendelkezik hitelintézetnél, vagy szakosított hitelintézetnél szerzett legalább 10 éves szakirányú vezetői gyakorlattal."
  "Amit a cégnyilvántartás alapján tudni lehet: Németh Lászlóné 1953-ban született, jelenleg az MFB vezérigazgató-helyettese és a fejlesztési bank igazgatóságának a tagja. Ezt megelőzően csaknem nyolc évig, 2002 decemberétől 2010 szeptemberéig az OTP-nél volt ügyvezető igazgatóhelyettes - derül ki a cégnyilvántartásból. Tavaly július 30-a óta az MVM-nél is igazgatósági tag és vezető tisztségviselő.
  Az Opten Cégtárának adatai szerint összesen nyolc magyarországi vállalatban volt vezető beosztása, az első Orbán-kormány idején több állami cégnél megfordult. Igazgatósági tag volt 1999 februárjáról 2000 szeptemberéig a Corvinus Nemzetközi Befektetési Rt.-nél (ma Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt.), szintén 99 februárjától, de 2001 szeptemberéig a Magyar Követeléskezelőnél, 2000 májusától 2002 júniusáig az Első Magyar Infrastruktúra Befektetési (Elmib) Zrt.-nél, 2000 júniusától 2002 júliusáig az Állami Autópályakezelőnél, 2001 októberétől szintén 2002 júliusáig a Magyar Posta később megszüntetett Tetra cégénél.
  További három társaságnál felügyelőbizottsági tag volt: 2001 márciusától 2002 júniusáig az eredetileg Postabank-tulajdonú, 2007-ben megszüntetett Defend Securitynél, az Olajterv Holdingnál (2001 októbere és 2002 májusa között), valamint a HM Budapesti Erdőgazdaság Zrt.-nél, ez utóbbi tisztséget már a tavalyi kormányváltás után, 2010 júliusa és idén július között töltötte be."”
 • 6. tom_peris 2011. december 21. 22:54
  „ez egy jó példa hogy akinek még egy diplomát se sikerült összekaprni könyvtár-erő szakon az is elérhet valamit...
  hajrá magyarország!
  (kicsit mondjuk fura hogy az oktatási rendszer is alája tartozik... dehátha a nagyvezír ezt akarja...)”
 • 5. dondongó 2011. december 21. 22:09
  „A néninek ( inkább bácsis arca van) nincs diplomája de ez kifejezetten előny. Már Torgyán doktor is megmondta annó, hogy a szakértelem csak egy ócska bolsevista trükk.:)))))”
 • 4. igazságkereső 2011. december 21. 19:26
  „Diploma nélkül miként lehet egyáltalán miniszter, amikor diplomához kötik manapság egy középkategóriás állás betöltését is?!”
 • 3. szatyi 2011. december 21. 18:53
  „Igaz, hogy még diplomája sincs, de majd csak elintézik neki is, mint anno Tompikának.”
 • 2. újratöltve 2011. december 21. 18:45
  „Ez a nevenincs vajon a CSALÁD melyik ága?”
 • 1. Qllancs 2011. december 21. 16:56
  „Gondolom ez a hölgy is sógor.koma jóbarát --mint a függettlen Bírósági Elnök --ugye aki ov. volt osztálytársa, baráti köre, csókos, fityesz pártkatona.
  nyugati sajtó USA, EU, is bírálta ov. hogy a függettlen AB. is telerakták csókos fityeszes bíróval !
  " az AB. funkcionálisan halottá vált ...."
  Minden fontos pozicióban --csókos, fityiszes pártkatona van!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyomoznak a Budapest Airport privatizációja ügyében

A Legfőbb Ügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást… Tovább olvasom