Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -2°C | 4°C

Nemzeti Fórum a megyéért

„ A megye, mint közigazgatási egység, éppen akkora, hogy emberléptékű, de elég nagy a komoly feladatokhoz, fejlesztésekhez, ezért nem ellehetetleníteni kell, hanem megtölteni tartalommal” – hangzott el a Nemzeti Fórum Egyesület tegnapi sajtótájékoztatóján.
A szervezet és képviselőjelöltjei éppen ezért a megye lakóiért szeretnének tenni, együttműködve több civil szervezettel. Medgyasszay László, a Nemzeti Fórum megyei elnöke elmondta: elsősorban a falusi kisközösségeket szeretnék segíteni, a megyei önkormányzati forrásokon túl civil szervezetek és támogatók bevonásával. Megőriznék az olyan sikeres programokat, mint a Bursa Hungarica és a térségi olimpia, s támogatnák az új közösségi kezdeményezéseket. Céljuk, hogy öt képviselőjük bejusson a megyei közgyűlésbe, ahol – Zsámbokiné Buday Anna, az Életet az Éveknek nyugdíjasszövetség megyei vezetőjének elmondása szerint – képviselnék a nyugdíjasok érdekeit, szorgalmaznák az Idősügyi Tanács létrehozását, a távfelügyeleti jelzőrendszer, az idősgondozás, valamint a falugondnoki szolgálat fejlesztését. Lengyel Lajos, Szil polgármestere az élhető és megélhetést nyújtó falvakat tekinti az egyik fő célkitűzésnek, amelyet többek között az agrofarmrendszer kiépítésével és a civil szervezetek összefogásával, támogatásával tart elérhetőnek.
Dr. Demetrovics Szilárd péri háziorvos a fogyatékossággal élők segítését tartotta fontosnak kiemelni, s egy olyan rehabilitációs alap létrehozásáért küzd, amely anyagiakkal és tanácsadással is segíti a rászorulókat a társadalomba való beilleszkedésben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most pedig jöhet a fülesleves

Bálokat, elegáns vacsorákat szoktak tartani a vásárhelyi Fekete Sasban, amely a legtöbb vendég… Tovább olvasom