Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Nemzeti Fórum a nyugdíjasokért

Valamennyi megyei nyugdíjas képviseletét vállalja a Nemzeti Fórum, ha jelöltjei a helyhatósági választásokon bekerülnek a megyei közgyűlésbe – hangsúlyozta Medgyasszay László, a párt megyei elnöke.
Miként négy évvel ezelőtt, úgy a most közelgő választások előtt is a nyugdíjasok egységének megteremtésén igyekezett a Nemzeti Fórum. Medgyasszay László tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a megyei nyugdíjasklubok kétharmada támogatja törekvéseiket. Meglepetéssel hallották, hogy a Pannon Nyugdíjas Szövetség a szabad demokratákkal fogott össze. A Nemzeti Fórum megyei elnöke megjegyezte: ezt olyan kísérletnek ítéli, amelynek célja a választók megtévesztése. Furcsállta, hogy a Pannon-nyugdíjasok olyan párttal kötnek szövetséget, amelynek politikusai – többek között – vissza akarják vonni az időseknek járó utazási kedvezményt, el akarják venni a 13. havi nyugdíjat.
Zsámbokiné Buday Anna, a Nyugdíjas Klubok és Idősek Életet az Éveknek Országos Szövetsége megyei klubtanácsának elnöke elmondta: idősügyi tanács létrehozását tervezik, amelybe szeretnék bevonni a civil szervezeteket, az egyházakat és az önkormányzatokat is. Céljuk még, hogy időseket ellátó segítőrendszert, idősgondozó hálózatot építsenek ki a kistelepüléseken.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hastánccal is gyógyít

Huszonhét évvel ezelőtt Csíkszeredán született, gyerekkorában szüleivel átjöttek Magyarországra. Az… Tovább olvasom