Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Nemzeti Vágta: dobogón állnának a székely lovasok

Dobogós helyre számítanak a székely lovasok a Nemzeti Vágtán.
A kedvező szabályzatmódosításoknak köszönhetően idén mindenképp dobogós helyre számítanak a Székely Vágta szervezői a Nemzeti Vágtára bejutó lovasaiktól. Az idei, kétnapos székelyföldi előfutamon gazdag kulturális program várja majd a közönséget - hangzott el a második Székely Vágtáról Sepsiszentgyörgyön keden megtartott sajtótájékoztatón.

A versenyszabályzat több pontban is változott: kizárták az angol telivéreket, és a versenyző lovak életkorát négyről ötre növelték. A budapesti Nemzeti Vágtára ebben az évben a két legjobb lovas juthat ki a székelyföldi előfutamról, a Székely Vágtáról, a harmadik székelyföldi képviselő pedig Sepsiszentgyörgy városának lovasa lesz, közvetlen benevezőként.

A július 14-én és 15-én, szombaton és vasárnap a Maksa község melletti Óriáspince-tetőn megrendezésre kerülő vágta kulturális kísérőrendezvényeiről Sztakics Éva, a város alpolgármestere elmondta, hogy az alternatív lovas programok kapnak nagy hangsúlyt, ezek mellett több zenés előadást terveznek.

Szombat este mintegy 20 helyi lovas részvételével Kacsóh Pongrácz-Petőfi Sándor János Vitéz című daljátékát adja elő a Magyar Lovas Színház. Vasárnap este az idén öt éves NemEz együttes jubileumi koncertjére várják az érdeklődőket, majd a díjátadó után a Táncpromenád című produkcióval készül a Háromszék Néptáncegyüttes, a Százlábúak gyermek-néptáncegyüttes, a dicsőszentmártoni Kökényes Táncegyüttes és a sepsiszentgyörgyi M Studio mozgásszínház. A közös produkció kimondottan a Székely Vágtára készül, Ivácson László koreografálásában.

Az volt az elsődleges célunk, hogy a helyi hagyományok, a néptánc uralja a kulturális részt, hiszen saját hagyományaink mutatják meg értékeinket" – idézik Sztakics Évát a Székely Vágta szervezői az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Varga Mihály: őszre állapodhatunk meg az IMF-fel

Varga Mihály szerint reálisan kora ősz folyamán jöhet létre megállapodás a Nemzetközi Valutaalappal… Tovább olvasom