Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Nemzetközi a Győri Vásár

Kilencezer négyzetméteren rendezik meg a XVII. Győri Általános Vásárt és Építőipari Szakkiállítást június 7–11. között.
A XVII. Győri Vásár e héten, június 7-én kezdődik el szokott helyén, a győri egyetemi csarnokban és környékén. Az idei kiállítás sok különlegességet és érdekességet tartogat a látogatók számára. A rendezvény nemzetközi kiállítóinak száma másfélszeresére emelkedett a tavalyihoz képest!

Különösen nagy öröm és nyilván a gazdasági kapcsolatok erősítését is szolgálja, hogy a külföldi kiállítók száma a tavalyihoz képest másfélszeresére emelkedett – mondta el Bozsoky Zoltán, a Győri Vásár Kft. ügyvezető igazgatója. Ezt gondos szervezőmunka előzte meg. Mint megtudtuk, a szervezők a korábbiaknál nagyobb hangsúlyt helyeztek a kiállítás nemzetközi jellegének erősítésére. Idén Szlovákiát három, Németországot öt, Olaszországot és Laoszt egy-egy, a vásár díszvendégét, Szlovéniát pedig négy cég képviseli.

A magyar kiállítók közel 60 százaléka Győr-Moson-Sopron megyéből érkezik, összességében 14 megye képviselteti magát a négynapos eseményen.

A kiállítók 45 százaléka építőipari területen tevékenykedik. A lakberendezés 13 százalékkal jelenik meg a bemutatón. Ezenkívül az agrárium, a textilipar, az informatika és a kézművesség iránt érdeklődők is találnak újdonságokat a vásáron.

Új uniós lehetőség a vállalkozóknak

A kiállításhoz több szakmai program kapcsolódik. A június 7-i nemzetközi üzletember-találkozóról Török Antal, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara külkereskedelmi osztályának elnöke elmondta: Szlovénia gazdasági sikereiről, a szomszédos ország üzleti lehetőségeiről tájékoztatják egyebek között az üzletembereket. Ezenkívül szó lesz a két új uniós üzleti és befektetési partnerről: Romániáról és Bulgáriáról.

Az elmúlt évek hasonló üzletember-találkozóin konkrét üzletkötésekre is sor került – mondta Török Antal.

A vásár költségvetése egyébként 40 millió forint. Az összeg 80 százalékát helydíjakból, szolgáltatásokból a kiállító cégek finanszírozzák, a fennmaradó 20 százalékot várhatóan a belépőjegyekből származó bevétel fedezi. (A Pénz Beszél kamarai oldalán részletes kamarai vásárprogramot találnak!)

Belépő és koncertjegy mindössze 600 Ft-ért

A vásár nyitvatartási napjaiból szombaton és vasárnap kell csak majd belépőt váltani. Felnőtteknek hatszáz forintba, gyerekeknek négyszázba kerül ez majd. Ha a programok sokszínűségét nézzük, és azt, mennyibe kerül egyébként a világ más tájain egy ilyen belépő, igazán barátságos az ár.

Ráadásul nagy élő koncerteket is megnézhetnek érte a vásárba érkezők. A United, Gáspár László, Korda György és Balázs Klári, a Váradi Roma Cafe és a Kistehén tánczenekar várja majd rajongóit.

Bővebb információ a Győri Általános Vásárról és a vele együtt megrendezett Élettér Építőipari, Lakberendezési Szakkiállítás és Vásárról, valamint az Agroraab Élelmiszer-ipari, Mezőgazdasági Kiállítás és Vásárról a Győri Vásár honlapján a www.gyorivasar.hu internetes oldalakon található.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenkilenc évnyi kóma után tért magához

Tizenkilenc évet töltött kómás állapotban egy lengyel férfi. Amikor visszanyerte öntudatát,… Tovább olvasom