Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Nemzetközi kórusversenyt rendeznek Budapesten

Ismét megrendezik a Budapesti Nemzetközi Kórusversenyt: a mostani, 13. vetélkedés vasárnaptól szerdáig tart tizenöt ország hatvan kórusának részvételével a Művészetek Palotájában.
Többek között Venezuelából, Indonéziából, Kolumbiából és a skandináv országokból is érkeznek kórusok. A külföldi résztvevők mellett harmincnyolc hazai énekkar jelentkezett a megmérettetéssel egybekötött találkozóra - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Mivel a hazai kórusok egyre nehezebben jutnak el külföldre, számukra a verseny a kapcsolatteremtés egyik legfontosabb eszköze. Tudásukat a versenyen a hazai és a nemzetközi zenei élet kiválóságai előtt mutathatják be. Ott lesz a zsűriben ifj. Sapszon Ferenc, az egyik legsikeresebb magyar karnagy, a Magyar Kórusiskola alapítója és vezetője, a kiemelkedő tehetségű, fiatal magyar zeneszerző, Gyöngyösi Levente, a Német Zenei Tanács elnöke, Jürgen Budday vagy a Kóruszenei Világszövetség alelnöke, Teodora Pavlovics bolgár karnagy is.

A nyitóhangversenyen a versenyalapító két budapesti kórus - a Budapesti Akadémiai Kórustársaság és a Budapesti Ifjúsági Kórus -, valamint a Budafoki Dohnányi Zenekar szólaltatja meg Vajda János monumentális Pater Noster című művét és Liszt Koronázási miséjét a Művészetek Palotájában vasárnap este. Vezényel: Hollerung Gábor.

A nagydíjas versenyen az esemény zárásaként - és egyben csúcspontjaként - a kategóriák győztesei mérik össze tudásukat egymással. A koncertet követően ünnepélyes díjkiosztó gálán adják át az okleveleket a legeredményesebb kórusoknak szerdán este.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarországon nő az erdőterület

Magyarországon az európai trenddel megegyező módon nő az erődterület nagysága, míg világszerte az… Tovább olvasom