Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Nemzetközi kulturális bemutató

Nemzetközi kulturális bemutatóvá nőtte ki magát a soproni Kozmutza Flóra Általános és Speciális Szakiskola tegnap megrendezett hagyományos művészeti fesztiválja. A hat megyénkbeli intézmény tanulói mellett felléptek a Kemptenből jött diákok is.
Négy napra érkezett Sopronba testvérvárosunkból, a németországi Kemptenből az a huszonkilenc diák, akiket a soproni Kozmutza-iskola lát vendégül ezen a héten. Programjaikban folklór- és sportnap, játszóház és diszkó, valamint Sopron nevezetességeinek megtekintése is szerepel. Mégis talán az egyik legemlékezetesebb élményben volt részük tegnap a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központban, ahol közösen léptek fel a magyar gyerekekkel a művészeti fesztiválon. Tánc kategóriában műsorszámukkal nagy sikert arattak és a szakmai zsűri tetszését is elnyerve, első helyezést értek el.
Természetesen a magyar diákok is kitettek magukért. Színvonalas mesejátékokat, népi gyerekjátékokat, énekkarokat és szólóénekeseket, versmondókat láthattunk és hallhattunk a színpadon. A közönség is azt tapasztalhatta, hogy a hét iskola diákjai jól felkészültek. Nem csupán a hagyományőrzésben, de a modern zenére kitalált táncprodukciókban és a színpadi jelenetekben is komoly értékeket mutattak fel, sokszor felcsillantották tehetségüket. A kora délelőttől délutánig tartó fesztiválon gyakran hangzott fel a vastaps.
Végül a zsűri is meghozta döntését. Ennek alapján ének és énekkar kategóriában a soproni Kozmutza Flóra Általános és Speciális Szakiskola, hangszeres zenében a soproni Doborjáni Ferenc Speciális Oktatási, Nevelési Intézmény és Gyermekotthon, táncban a már említett kempteni iskola, népi gyermekjátékokban és színjátszásban a győri Radó Tibor Általános Iskola és Gyógypedagógiai Módszertani Központ ért el első helyezést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 05.12.

Tovább olvasom