Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Népművészek még mindig autó nélkül

Egy hónappal az augusztus 20-i vihar után még csak a kárbecslésen vannak túl a Mesterségek Ünnepén a Budai Várban megyénket képviselő népművészek. Autóikat törte össze egy állami épületről lerepült törmelék, ezért kártérítésre várnak.
A fővárosi népművészeti vásáron megyénket képviselő alkotók a Színház utcában szabályosan parkoló öt autója tört össze az augusztus 20-i viharban a gerendáktól, pléhlemezektől, amiket a volt hadügyminisztérium épületének tetejéről söpört le az erős szél. Biztosítóiktól azonban nem remélhetnek pénzt. A várgondnokság is csak saját pénzéből fizethet, mert az állami épületnek nem volt biztosítása.
Azóta a budai várgondnokság kárbecslője is megérkezett Győrbe. Machó Judit viseletkészítő elmondta: neki fel is ajánlott kártérítést a gondnokság. Ha a totálkáros jármű roncsát is el tudja adni, annak árával együtt vehet egy másik autót. Már csak a pénz átutalására vár, amit egy hónapon belül kell megkapnia. A többi alkotó azonban az ígéret ellenére még hasonló ajánlatot se kapott. Gerencsér Zsolt kékfestő ezért saját költségén kezdte el javíttatni autóját. Ugyanis az augusztus 20-i vihart túlélt népművészeknek megfelelő szállítóeszköz hiányában már eddig is több szüreti vásárt kellett kihagyniuk, pedig ez a forma a fő értékesítési lehetőségük. Ezért is szeretnék, ha mielőbb rendeződne ügyük, hogy a bevételkiesés ne tetézze többmilliós kárukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokan, de nem elegen

A megyei szabadidősport-szövetség 12. alkalommal rendezte meg az elmúlt hétvégén a tényői Sokorói… Tovább olvasom