Délmagyar logó

2016. 10. 22. szombat - Előd 7°C | 14°C

Népszabadság: fehér csekket vezet be a Magyar Posta

A fehér csekk formájában konkurenciát is állít a bevétele 15-16 százalékát generáló készpénzátutalási megbízásnak.
Nemcsak jelentősen megemeli a sárga csekkek díját a Magyar Posta jövőre, hanem egy új termék, a fehér csekk formájában konkurenciát is állít a bevétele 15-16 százalékát generáló készpénzátutalási megbízásnak - olvasható a csütörtöki Népszabadságban.

A lap információi szerint a posta erre 50-80 forint közötti ajánlatot adott, ami lényegesen kedvezőbbnél a sárga csekknél. A fehér csekk látszólag ugyanúgy fest, mint a sárga, ám elegendő sima (esetleg perforált) fehér papírra nyomtatni, ami már eleve hoz megtakarítást a cégeknek. A fehér csekk alsó részén található, gépi leolvasásra alkalmas mezőben azonban más adatok lesznek, a címzett bankszámlaszámát egyedi azonosítóra cserélik, így ezt a csekket már nem lehet bankfiókban befizetni, csak a postán, így az állami cég védeni tudná a piacát.

A fehér csekk másik előnye, hogy a szolgáltatás díját nem kell hirdetményben közzétenni, mint a készpénzátutalási megbízás esetében. Azaz elvileg a posta egyedi kedvezményeket is tud adni a szolgáltatóknak. Ehhez viszont informatikai fejlesztést kell végrehajtaniuk, hacsak nem maga a Magyar Posta lesz az, amelyik jutányos áron elvállalja a számlakészítést is. Ezt ma külső vállalkozásban végeztetik a szolgáltatók, a fehér csekkel a posta tőlük rabolhatna piacot - írja az újság.

A Népszabadság információi szerint a társaság már az összes nagy szolgáltatót megkereste ajánlatával. Az a cég, amely erre át tud állni, akár jól is járhat, amelyiknek viszont marad a sárga csekk, annak többletköltsége lesz. Nem véletlen, hogy több vállalatnál mondják: immár tízmilliós kampányokra is hajlandóak azért, hogy az ügyfeleket más fizetési módokra ösztönözzék - írja a lap.

Olvasóink írták

 • 11. Robotka 2012. november 29. 21:51
  „Kész röhej, ami itt megy Magyarországon. Politikusainknak köszönhetően törvénybe anno foglalták csak számlára utalhatják fizetésünket, pedig ha lehetne én megszüntetném a bankszámlámat és a fizumat kézbe kérném, mint anno 1990-es évek tájékán. Tőlem ne vonjon le egy bank se kezelési költség gyanánt több ezer forintokat, én nem akarok eltartani egy léhűtőt se a semmiért, azaz amiért kiveszem a saját pénzemet. Visszaállítanám a díjbeszedést, illetve díjfizetést a szolgáltatók kirendeltségein. Nincs szükség csekkekre, jön a gáz és villany leolvasó, leolvassa a fogyasztást és ad egy befizetési blokkot amit a nyakába akasztot termináljával állítana ki, és mindenki pattyogjon el posta helyett a szolgáltatóhoz és rendezze a fogyasztását. Olyan helyeket, ahol nincs szolgáltatói kirendeltség, ott is meg lehetne oldani havonta többször is megjelenő mobil fizethetőségű kocsikkal, hasonlóan mint a mobil posta, mobil boltok...stb. Sok mindent meg lehetne oldani ésszerűen, csak hát akkor a sok semmirekellő nyakkendős pöffeteg miből dőzsölne itt meg az Antillákon???”
 • 10. acidrain 2012. november 29. 15:55
  „Ööö és akkor miből lesz meg a sárgacsekk-adó? :)”
 • 9. istvang58 2012. november 29. 12:25
  „Én bevezetném az MSZP nek a vörös csekket, természetvédőknek a zöldcsekket, lehetne még fekete csekk, sárgacsekk, stb.”
 • 8. macs 2012. november 29. 12:21
  „Most olvasom és sajnos nem értem:
  "Együttműködési megállapodást kötött egymással a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és a Magyar Posta Zrt. Az egy évre szóló szerződéssel a cég szabadon felhasználható ötvenmillió forinttal támogatja a magyar futballt."
  http://www.delmagyar.hu/sport_hirek/50_milliot_ad_a_magyar_posta_az_mlsz-nek/2308999/”
 • 7. majdénmegmondom 2012. november 29. 11:56
  „álltalánosiskola, 2 . osztály! lényegesenkedvezőtlenebbnélkedvezötlenebb...........
  ezmostmi akar lenni?
  lényegesen kedvezőbbnél a sárga csekknél. A fehér csekk látszólag ugyanúgy fest, mint
  hm?”
 • 6. medve11 2012. november 29. 11:52
  „T. Casablanca: Mi célja lehet a hamisítónak a csekket hamisítani? esetleg 2x befizetni ugyanazt??? :-)”
 • 5. kormoska 2012. november 29. 10:58
  „Okos ötlet és a Posta így a saját piacát is védi,az emberek költségei pedig legalább nem emelkednek.
  Miért kellett ezzel eddig várni?
  A magyar ember"szeret"postára járni,van egyfajta hangulata.
  Ha a nagyobb szolgáltatókkal meg tudnak egyezni,és nem lesz könnyen hamisítható mindenki jól járhat vele!”
 • 4. Mozimasiniszta 2012. november 29. 10:22
  „1#-es ! a sárga csekk-nek is csak az egyik oldala színes ! ezen túl: van rajta vagy három azonosító számsor,
  és még egy vonalkód is ! Befizetés esetén a gépi beolvasáskor, a leg"oktalanabb" masina is kiköpi...”
 • 3. nobody13 2012. november 29. 10:18
  „Szomorúan látom, a DM-nak nem hír, hogy az MSZP együttműködésre kérte fel az ellenzéki pártokat. A tegnapi sajtóközlemény óta várom, de miután az oldalon itt virít a kormánypárti gyomorforgató plakát, meg sem lepődöm... Tényleg van annyi pénz, amiért nemcsak az ember lába kezd el gombásodni, de a gerince is felszívódik... Ez a plakát nálam kiverte a biztosítékot az utcán is (pártállástól függetlenül jó ízlés megsértése) , megköszönöm a DM eddigi tájékoztatását, de innentől nem kérek belőle.”
 • 2. Mike3 2012. november 29. 09:39
  „"hacsak nem maga a Magyar Posta lesz az, amelyik jutányos áron elvállalja a számlakészítést is"

  Jó ideje dolgozik már ezen a Posta. Jó húzás, gratula! Annyi pontosítást azért igényel a dolog, hogy ez nem számlakészítés, hanem számlanyomtatás. Kérem javítani!”
 • 1. Casablanca 2012. november 29. 08:56
  „A Fehér csekk további előnye, hogy orrba-szájba hamisíthatónak tűnik...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két gyerek is megsérült egy közúti balesetben

Összesen kilenc ember, köztük két kisgyerek is megsérült Zalakoppánynál egy közúti balesetben. Tovább olvasom