Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Népszavazást a népszavazásról!

Engedve a Kisvadföldre nehezedő hihetetlen méretű olvasói nyomásnak, s aggódva drága honfitársaink sorsa, valamint hazánk, Magyarország még drágább földje iránt, mi is beszállunk a politikai ringbe. Ezennel bejelentem, hogy a Kisvadföld népszavazást kezdeményez! Öt kérdést kívánunk az Országos Választási Bizottság elé terjeszteni, minden igaz hazafi és hazalány javára. Alant ezeket sorolom fel, s némi magyarázatot is fűzök hozzája. Juk.

Íme:

1. Ugye egyetért azzal, hogy azon nyomban emeljék fel az Országos Választási Bizottság rendes, rendetlen és póttagjainak az illetményét tetemesen?

Ez ugyan újabb apró kis szög lehet a magyar költségvetés koporsójában, de azért nem olyan nagy összeg, hogy ettől (pont ettől) dőlne be a büdzsé. A javaslat leplezetlenül azt célozza (őszinteségünkkel egyedülállóak vagyunk a honi politikai palettán ám), hogy az OVB tagjainak bizalmát és támogatását rögvest az első pillanatban megnyerjük. Hogy ne lacafacázzanak az Alkotmánybírósággal, mert azok aztán olyan kacifántokat tudnak ítélni, hogy Sólyom is majd leszédül tőle a Sándor-palota erkélyéről.

2. Ugye egyetért, hogy az alkotmánybírók pénzét is duplázzák meg, legalább?

Ez azért, mert hátha mégis oda jutunk. Biztos ami ziher.

3. Ugye egyetért azzal, hogy ne legyen itten semmiféle népszavazás?

Ez azért van a listánkon, mert a népszavazás csak újabb cirkuszok melegágya. (Csak azért is melegágya, még ha a Jobbik tiltakozik is ellene, a szadesz meg nem.) Ez persze rejt némi ellentmondást, mert ugye ez a mienk is egy népszavazás, s akkor ez se legyen, ha logikus az ember, de nem az, viszont önző. Mi sem és mi is, mert nem akarunk azér mindenben elütni a politikai elittől (ezt nevezzük mi vállalható kompromisszumnak). Úgyhogy ez a népszavazás legyen, a többi meg ne, ezt akarja a haza, a nép és mi. Aki a nép vagyunk.

4. Akarja ön (maga), hogy a Kisvadföld kötelező olvasmány legyen a kisgimnáziumokban és a parlamentben, ugye?

Ez meg azért, mert tök viccesek vagyunk, hadd örüljön már az a sok gyerek, néha disznó poénok is vannak benne. És kell az olvasói utánpótlás is a példányszámhoz. Ami az iskolát illeti. A parlament meg azért, hogy a képviselők is olvassák például ezt, amit itt írok, hátha megkarcolja az agyukat valami a viszkin kívül is.

5. Akarja azt ön (maga), hogy minden hónap második keddjén, délután 2 órától este 10-ig ingyen mérjék a sört minden IV. osztályú vagy annál rosszabb kocsmában?

Igazság szerint csak négyet akartunk kérdezni, de az elején beígértem az ötöt, hát ezért. Mert mi nem hazudozunk, itten nem fog senki bekötött szemmel szavazni, se a régi többség, se az új, se a régi arisztokrácia, se az új, mert akkor megint szétverik a tévészékházat meg a Révész Máriusz fejét (elég hülyén nézett ki mindkettő). Aztán megint elkeseredik Sólyom, akit már említettem, amikor a szédülésről volt szó. Ötöt ígértünk, hozzuk is az ötöt! És azért pont ezzel fejeltük meg a négyet, mert mi tudjuk, mit akar a nép. Mert a sör hívó szó, az ingyensör meg pláne.

Összegzés: emberek, el kell jönni! Mindenki hozhat magával még egy embert, de tollat mindenképpen, mert azt délutánra már el szokták lopni. A másik: meg kell szavazni! Mert ezzel, a vak is látja, arról is döntünk, hogy menesszük a Gyurcsány-kormányt (pedig megfogadtam, nem írom le a nevét), menesszük az ellenzéket is (Orbán nevét sem írom le), és hogy vegyék le a műsorról Győzikét. Ha így lesz, jön a Kánaán, nem lesz itt semmi lárifári, mi leszünk az úr végre, oszt jó napot!

Somodi Géza

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ezrest hamisítják leggyakrabban

Tovább olvasom