Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Népszavazást kezdeményez a Jobbik Miskolcon

A párt azt szeretné elérni, hogy ne a borsodi megyeszékhelyen épüljön meg az úgynevezett Világsátor.
Helyi népszavazást kezdeményez a Jobbik Miskolcon, a párt azt szeretné elérni, hogy ne a borsodi megyeszékhelyen épüljön meg zömmel uniós pénzből az 1,7 milliárd forintba kerülő úgynevezett Világsátor, amely lényegében egy "roma kulturális központot" feltételez - mondta Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője miskolci sajtótájékoztatóján, pénteken.

A politikus úgy fogalmazott: a Jobbik nemet mond a cigányközpontra, s erre kérik a miskolciakat is.

Egyed Zsolt azt mondta: a "romaközpont nem lenne más, mint egy új, európai méretű cigány szórakozónegyed, melynek hozadékaként a cigánybűnözés nő, az ingatlanárak pedig csökkennek majd a városban".

Hozzátette: "felháborító, hogy a miskolci városvezetés a lakosság tájékoztatása és megkérdezése nélkül, szinte titokban döntött arról, hogy romaközpontot épít a város egyik legszebb helyére, Tapolca kapujába.

"Miskolcnak nincs szüksége arra, hogy koncentráltan még több ezer cigány jelen legyen a városban", a központnak köszönhetően "lakhatatlanná fog válni" Miskolc - szögezte le Egyed Zsolt.

Az aláírásgyűjtés célja egy helyi népszavazás kiírása - tette hozzá Jakab Péter, a Jobbik miskolci önkormányzati képviselője, megjegyezve: 30 nap alatt 35 ezer aláírás összegyűjtését kezdeményezik.

A miskolciaktól arra várnak választ, és ez szerepel a kérdőíven: "Egyetért-e ön azzal, hogy Miskolc város ne vegyen részt a Világsátor projektben, és az e tárgyban hozott határozatot a közgyűlés visszavonja?"

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb rendőrt tartóztattak le V. László ügyében

Hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények… Tovább olvasom