Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Népszerűek az előkészítő évfolyamok

Sopronban is egyre népszerűbbek az úgynevezett nyelvi előkészítő osztályok, amiket a hagyományos oktatási évek elé iktatnak be. Ez plusz egy évet jelent a középiskolai tanulmányokban.
– Sok jót hallottam a nyelvi előkészítőről, és nyelvvizsgát is mindenképpen szeretnék – mondta el Som Brigitta, a Fáy-szakközépiskola tanulója. – Jelenleg erre járok, és nagyon tetszik. Az angolt az alapoktól kezdtük, ha folyamatosan tanulok, akkor az anyag elsajátítása nem okoz nehézséget.

Második éve működik

– A Fáy-szakközépiskolában második éve működik ez az évfolyam – mondta el Szitásné dr. Sári Mariann igazgató. – Egy osztályunkban a diákok fele angolt, fele németet tanul, és ez egészül ki informatikával, gépírással, testneveléssel, tanulásmódszertannal, anyanyelvvel és kommunikációval, illetve a természettudományos gondolkodás alapjaival.

Tizediktől második nyelv

A Széchenyi-gimnáziumban 2004 óta működik az előkészítő évfolyam. A diákok az angol mellett öt órában informatikát tanulnak, a fennmaradó 13 óra megoszlik a többi tárgy között. – Az előkészítő osztályt azzal a céllal hoztuk létre, hogy a diákok magabiztossá váljanak a nyelvhasználatban. Tizedik osztálytól második nyelvet is választhatnak, így diákjaink első nyelvből emelt, másodikból középszintű érettségit tudnak majd tenni – fogalmazott Tóth Gyula, a gimnázium angoltanára.
A Berzsenyi-líceumban nyolcadik éve működik a német előkészítő évfolyam, mely a német nemzetiségi osztályra készít fel – válaszolta érdeklődésünkre Tölli Balázs igazgató. Emellett második éve angol előkészítő osztályt is szervez a líceum. E két osztály más-más tanterv szerint halad, ami több tárgyat is érint.

Gimnázium és informatika

A VasVillában szintén második éve választhatják a diákok az előkészítő osztályt – mondta el Hegyi Ferenc igazgató. Ráadásul ebből kettő is létezik: egyik a gimnáziumot, másik pedig az informatikai szakot választóknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az utolsó soproni kalaposmester

Egy eltűnőben levő szakma, a kalaposmesterség feltehetőleg utolsó művelője Horváth Péter. A… Tovább olvasom