Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Név szerinti szavazás kedden

A 13. havi nyugdíj változtatása mellett a képviselői költségtérítés megadóztatásáról szóló módosító javaslatról is név szerint szavaznak kedden a képviselők az Országgyűlésben - ebben állapodtak meg a frakciók hétfőn a Házbizottság rendkívüli ülésén.
Nem tárgyal ugyanakkor hétfőn az Országgyűlés a kormány, valamint az állami vállalatok igazgató tanácsainak és felügyelőbizottságainak tagjainak fizetéscsökkentéséről, bár a Fidesz kérte az ehhez szükséges Házszabálytól eltérést.

Mandur László az Országgyűlés alelnöke a bizottság ülése után elmondta: a Fidesz kérte a 2009-es költségvetést megalapozó törvényekhez kapcsolódó a 13. havi nyugdíj csökkentéséről, illetve részleges megszüntetéséről szóló módosító indítvány név szerinti szavazását. A képviselők költségtérítésének 15 százalékos megadóztatásáról szóló módosító javaslatról a Fidesz az MSZP-vel közösen kért név szerinti szavazást.

A Fidesz szintén hétfőn bejelentette, hogy nemmel szavaznak a 13. havi nyugdíj változásaira, azonban támogatják az MSZP-vel közösen a képviselői költségtérítést megadóztató módosítót.

Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója a Házbizottsági ülés után azt mondta, minden parlamenti eszközt megragadnak annak érdekében, hogy "a feje tetejéről a talpára állítsák" a kormányzati megszorításokat, hogy ne a tanárokon és a nyugdíjasokon, hanem a kormány magán és az állami vállalatok vezetőin kezdje azokat. Répássy Róbert szerint éppen ezért szerették volna, ha még a 13. havi nyugdíjjal kapcsolatos változtatások előtt szavaz az Országgyűlés azokról a javaslatokról, amik 2002-es szintre csökkentették volna a kormánytagok fizetését, illetve az állami vállaltok igazgatótanácsi és felügyelőbizottsági tagjainak juttatásait. A Házszabálytól eltérést az MSZP nem támogatta.

Répássy kérdésre válaszolva közölte: készek lennének az országgyűlési képviselők fizetésének csökkentését is támogatni, hozzátéve, ez 40 százalékkal emelkedett az elmúlt hat évben, szemben a miniszteri fizetések 180 százalékos emelkedésével.

Olvasóink írták

 • 1. achilleus 2008. november 24. 15:31
  „"Gyurcsány rendíthetetlennek hiszi pozícióját
  Gyurcsány Ferenc biztos benne, hogy nem kell benyújtania lemondását - internetes blogjában arról ír, szerinte a 2009. évi költségvetés többséget kap a parlamentben, és ez legalább annyira a legnagyobb ellenzéki párt kudarca lesz, mint amennyire a kormány sikere. A szocialista kormányfő azért gondolja úgy, hogy a kisebbségi kormány által kidolgozott büdzsé átmegy, mert szerinte az adott gazdasági helyzetben ennek a költségvetésnek nincs politikai alternatívája.
  Blogjában egyébként a miniszterelnök ismét hosszan bírálja a Fidesz politikáját, amely szerinte a hazugság háromszögéről szól amikor adócsökkentést, egyensúlyjavulást és pozitív szociális intézkedéseket ígér."

  Nem a Fideszt "győzted le" te szerencsétlen, hanem a nyugdíjasokat és a közalkalmazottakat! Szégyenteljes ez a blogbejegyzés és árulkodó. "Az adott gazdasági helyzetben" például: Ebből az következik, hogy "minél rosszabb, annál jobb" - gyurcsánynak (vagy kulcsáros gyurcsányinak? esetleg a cusi által emlegetett ferinek, aki minden felelősséget másra ken?)
  "a kisebbségi kormány által kidolgozott büdzsé" - érdekes, akkor miről szólt a nemzeti csúcs. a gazdasági csúcs, ha "csak" a szocialista kormánynak köszönhető a büdzsé? (Lopkovicz???)
  A hazugság háromszöge??? Ne beszéljen hazugságról egy többszörösen lebukott hazudozó, legfőképpen ne vádaskodjon, és ez a pszichopata akar úgynevezett együttműködést, amikor egy bejegyzést sem tud leírni gyűlölködés nélkül.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízezernél többen választották az alternatív gázt

Eddig 10 ezernél többen választották az ez év február elsején indult, többségi ukrán kézben lévő… Tovább olvasom