Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 8°C Még több cikk.

Nevet változtatott a Graboplast

November 11-től a Graboplast Padlógyártó Részvénytársaság megjelölést használja.
A Graboplastnál a textilgyártás gyakorlatilag megszűnt, a műbőrtermelés a piac igényeinek megfelelően egyre csökken. A Graboplast stratégiájának megfelelően a cég a tevékenységét kifejező új nevet vett fel, és november 11-től a Graboplast Padlógyártó Részvénytársaság megjelölést használja.

A közel 100 éves, győri székhelyű Graboplast Rt. 1990. február 28-án vette fel a Graboplast Textil- és Műbőrgyártó Részvénytársaság elnevezést. Az azóta eltelt időben, a cég 2003-ban megfogalmazott stratégiájában a padlóburkoló anyagok gyártására kezdett fokuszálni. Az üzleti törekvéseknek megfelelően a vállalkozás elhatározta padlógyártó kapacitásainak megduplázását.

A 2004-ben a tatabányai PVC-padlógyárban üzembe helyezett gyártósor révén a cég évi 10 millió négyzetméterről 20 millió négyzetméterre emeli termelését.

A kecskeméti parkettagyár kapacitásbővítő beruházásáról idén októberben döntött a társaság, ennek értelmében 2005-ben az 1,7 milliárd forintos beruházás megvalósításával a gyár évi kapacitása 900 ezer négyzetméterről 1,7 millió négyzetméterre növekszik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kert ősszel

Miközben élvezzük a kert szépségeit, érdemes az aktuális munkákat is elvégezni, és készülni a télre. Az időjárás ilyenkor a legmegfelelőbb a szabad gyökerű díszfák, díszcserjék, gyümölcsfák ültetésére, mivel az éjszakák már hűvösebbek, és az első őszi esők is többnyire jól beáztatják a talajt, így jók a körülmények az elültetett növények begyökeresedéséhez. Tovább olvasom