Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Névtelen levélben jöttek a vádoló iratok

A baloldali stop.hu internetes portál névtelen levélben kapott iratokra hivatkozva állítja, hogy az Orbán-kormány kancelláriaminisztere és pénzügyminisztere is tudott a Postabank konszolidációjával kapcsolatos KEHI-jelentésről.
1998 nyarán tört ki a Postabank botrány, amelybe belebukott Princz Gábor vezérigazgató. A banknál az akkori könyvvizsgálat mintegy 20 milliárd forintos hiányt állapított meg, amely az évvégére máig tisztázatlan okokból 150 milliárd forintra nőtt. Az állami konszolidáció után a kormányzati ellenőrzési hivatal vizsgálódni kezdett. A stop.hu internetes portál szerint a KEHI akkori elnöke elvégezte az elemzést, ennek ellenére máig titkos, hogy miért nőtt 130 milliárd forinttal a hiány. A portálon megjelent egy olyan dokumentum, amelyet a honlap szerint az Orbán-kormány alatt készített a KEHI és amely szerint a bankot túl konszolidálták. A Népszabadság pár napja azt írta, hogy Stumpf István volt kancellária miniszter állította le 2000-ben a postabank konszolidációjáról szóló vizsgálatot. A lap egy levelet közölt, ezt Stumpf István hamisítványnak nevezte.

Stumpf István: - Nem felel meg a valóságnak, hamisítvány, sajtó-helyreigazítást kértem, amit nem teljesített a Népszabadság, ezért sajtóper indul ellenük és kártérítést fogok kérni.

A stop.hu tegnap azt írta, hogy postaládájában egy névtelen borítékot dobtak, amelyben egy levél és három másik dokumentum volt. Az iratok a honlap szerint arra utalnak, hogy Sepsey Tamás, Stumpf István és Varga Mihály, továbbá Kövér László is ismerte a KEHI jelentést.

Stumpf István: - Nem felel meg a valóságnak az az interneten megjelent híresztelés, hogy a postabankos konszolidációs vizsgálatot én állítottam le. Ezt a Medgyessy-kormány állította le 2003 tavaszán azzal, hogy megszüntette a KEHI-nek azt a kötelezettségét, hogy vizsgálja tovább a bankkonszolidációját. Ebből az is következik, hogy nem volt KEHI-jelentés, amelyet a kormány megtárgyalhatott, és elfogadott volna. Minden olyan anyag, ami ezzel kapcsolatban nyilvánosságra került, munkaközi anyag, semmilyen jogi státusa nincsen, ebből következően a benne foglaltak az érintettek által vitatottak.

(Forrás: stop.hu, Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bokrétaünnep Doborjánban

A burgenlandi Doborjánban (Raiding) tegnap délelőtt tartották az új Liszt Ferenc Centrum… Tovább olvasom