Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Nézetkülönbség a Klubrádió és a Médiatanács között

A Klubrádió szerint az NMHH Médiatanácsa nem hajlandó eleget tenni a jogerős bírósági ítéletnek a 95,3 Mhz-es frekvenciával kapcsolatos eljárásában.
A Klubrádió szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa nem hajlandó eleget tenni a jogerős bírósági ítéletnek a 95,3 Mhz-es frekvenciával kapcsolatos eljárásában. Az NMHH szóvivői irodája viszont azt közölte: mind a hivatal, mind a médiatanács minden ügyben a hatályos jogszabályoknak megfelelően jár el.

A Klubrádió pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Fővárosi Ítélőtábla a 95,3 MHz-es frekvencia pályázatával kapcsolatban nem megismételt eljárásra kötelezte a médiatanácsot, hanem a jogellenesen győztesnek hirdetett Autórádió Kft. kizárására és ennek megfelelő új végeredmény kihirdetésére vonatkozóan utasította új eljárásra.

A rádió szerint az ügyintézés határideje sem május 4-én kezdődött - ahogy azt az NMHH egy szerdán kiadott közleményében tudatta -, hanem április 4-én, a jogerős bírósági ítélet kézhezvételekor, azóta ugyanis semmilyen új irat nem keletkezett. Mindezek alapján a Klubrádió úgy véli: a médiatanács nem csak késlekedik az ítélet végrehajtásával, de nem is azt teszi, amire abban kötelezték.

Az NMHH hivatala és a médiatanács minden ügyben, így a Budapest 95,3 MHz-es frekvencia ügyében is a hatályos jogszabályok alapján jár el - közölte erre reagálva a hatóság szóvivői irodája. A március 14-i bírósági döntést idézve azt írták: a Fővárosi Ítélőtábla a médiatanács határozatának a pályázati eljárás nyertesére vonatkozó pontját hatályon kívül helyezte, és e körben "új eljárásra" kötelezte a testületet.

Tájékoztatásuk szerint a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény (Ket.) 29§ (2) bekezdése értelmében a hatóság köteles megindítani az új eljárást, ha erre a bíróság kötelezte, a megismételt eljárásban pedig az ügyintézési határidő a Ket. 33. § (6) bekezdése alapján az ügy összes iratának megérkezte utáni napon kezdődik.

Az összes irat május 3-án érkezett meg a hatósághoz, a határidő pedig május 4-én kezdődött. A médiatanács ezt követően a lehető leghamarabb, első ülésén, május 9-én döntött arról, hogy a résztvevő feleket értesíti az új eljárás megindulásáról - hívták fel a figyelmet.

A fentiek alapján a Médiatanács késlekedés nélkül, maradéktalanul és a törvényi előírásoknak megfelelően tett eleget kötelezettségeinek - tette hozzá az NMHH szóvivői irodája.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kormányátalakítás: Lázár, Varga, Szijjártó és Rogán is más feladatot kap

Lázár János, a Fidesz jelenlegi parlamenti frakcióvezetője lesz a Miniszterelnökséget vezető… Tovább olvasom