Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Nézőpont: több politika az RTL Klub híradójában

A csatorna június első három hetében kétszer annyit foglalkozott a reklámadóval, mint a devizahitelesek ügyével - derül ki a Nézőpont elemzéséből.
Jelentősen növelte a politikai hírek arányát az RTL Klub az esti hírműsorában a reklámadóról szóló törvényjavaslat benyújtása óta. A Nézőpont Intézet elemzésében megállapította, hogy a csatorna június első három hetében kétszer annyit foglalkozott a reklámadóval, mint a devizahitelesek ügyével.

A kormányalakításról, a reklámadóról, a devizahitelesek megmentéséről és a baloldali pártok helyzetéről szóltak leggyakrabban a politikai hírek június első három hetében a Nézőpont Intézet elemzése szerint, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A TV2, az RTL Klub, az M1, a Duna Televízió, a HírTV és az ATV esti híradóinak vizsgálatából készült, a június 1-je és 22-e közötti időszakra vonatkozó elemzés szerint a reklámadó beterjesztése után a politikai hírek aránya a csatornákat együttesen tekintve változatosan alakult.

A TV2 és az ATV esetében stagnálás volt tapasztalható, a HírTV esetében némi csökkenés, a közszolgálati csatornák esetében pedig hullámzás.

Egyetlen meghatározó trend rajzolódott ki: az RTL Klub hírműsorában folyamatosan és jelentősen nőtt, megduplázódott a politikai hírek aránya június elejétől kezdve, elérve a 26 százalékot, amelyet csak az országgyűlési választást követő héten ért el a csatorna.

A kormányalakítás témájával az ATV foglalkozott a legtöbbet, a politikai hírek 9 százalékában, míg legkevesebbet az RTL Klub, alig több mint 4 százalékban. A reklámadóval kapcsolatos tudósítások aránya a kereskedelmi csatornákon volt a legmagasabb: a TV2 műsorában 10,7 százalék, az RTL Klub esetében pedig 16,7 százalék volt. Az RTL Klub esetében ez kétszer annyi tudósítást jelent, mint amennyit a devizahitelesek helyzetének tárgyalására szánt a csatorna - tudatta a Nézőpont Intézet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyors halálra ítélték a pécsi magasházat - fotók, videó

A város polgármestere azt mondta, a város a lehető legrövidebb idő alatt szeretné lebontatni az épületet. Tovább olvasom