Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

NFM: továbbra is alacsonyabb árat fizet a lakosság a gázért

A Magyar Közlönyben június 27-én tették közzé a nemzeti fejlesztési miniszter rendeletét, amely módosítja az egyetemes szolgáltatók részére vételre felajánlott földgázforrás és a hazai termelésű földgáz mennyiségéről és áráról.
A napokban közzétett rendeletmódosítás az idén januári 10 százalékos rezsicsökkentést változatlanul hagyja, a lakossági fogyasztók továbbra is az alacsonyabb árakat fizetik gázfogyasztásuk után - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI érdeklődésére kedden.

A Magyar Közlönyben június 27-én tették közzé a nemzeti fejlesztési miniszter rendeletét, amely módosítja az egyetemes szolgáltatók részére vételre felajánlott földgázforrás és a hazai termelésű földgáz mennyiségéről és áráról, valamint az igénybevételre jogosultak és kötelezettek köréről szóló, továbbá a földgáz biztonsági készlet mértékéről, értékesítéséről és visszapótlásáról szóló korábbi rendelet.

Az NFM közleménye szerint a rendeletmódosítás a szokásos negyedéves felajánlási árakat és mennyiségeket, a hazai termelés hatósági árait és mennyiségeit rögzíti 2013 harmadik negyedévére.

Ezen túl meghatározza a biztonsági földgázkészlet indokolt szintjét és a biztonsági földgázkészletből részesülő földgázkereskedők által fizetendő kapcsolt termelésszerkezet-átalakítási hozzájárulás mértékét is 2013 második félévére - tartalmazza közlemény.

Olvasóink írták

  • 2. Qllancs 2013. július 02. 20:39
    „Vajon a számlán feltüntetet : gáz ára és a többi sallang + adó ára duplája a gázénak. A gáz : 2400.- míg a többi rá : 4980.- = 7380 .-????NEM a gáz a sok !! és ebből jön le a 10 % ....ha nem a többi..amit ugye MEGEMELTEK !!!
    v. a szemét díj : jan 1 től emelték + 17 % al..amiből most lejön majd :-10 % . MIRŐL beszélünk ???Kémény adó : évente : 1200.- ??? most -120.- ????”
  • 1. igazságkereső 2013. július 02. 16:29
    „Ugye akkor ezek szerint kisebb lesz a Hőszolgáltató számlája is havonként, és nem lesz lehetősége különböző trükkökkel pótszámlázni és megtartani az eddigi havonkénti nagy összegű és tulajdonképp ellenőrizhetetlen számláit fogyasztó felé?! Mert azért eddig a 21000 távfűtéses lakással rendesen meg is tudta magát "szedni"!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: Bajnai Gordon állt a márciusi székházfoglalás mögött

"Az erőszakos Bajnai-gárda" számos tagját látták a volt miniszterelnök közvetlen környezetében vagy… Tovább olvasom