Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

NGM: a washingtoni egyeztetéseknek még nem tárgya a szándéklevél tartalma

A Nemzetközi Valutalappal (IMF) jelenleg folytatott egyeztetések célja a hivatalos tárgyalások előkészítése és az előzetes álláspontok egyeztetése, a hivatalos szándéklevél tartalmának megvitatása és véglegesítése nem tárgya a mostani megbeszéléseknek - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
A magyar kormány készen áll minden észrevétel és javaslat megvitatására az Európai Bizottsággal és az IMF-fel, és elkötelezett a tárgyalások sikeres lefolytatása mellett. Mint ahogyan a kormány korábban is tudatta, az IMF-fel jelenleg folytatott egyeztetések célja a hivatalos tárgyalások előkészítése és az előzetes álláspontok egyeztetése - olvasható a tárca közleményében. Mint írták, "megerősítjük az IMF által megfogalmazottakat, miszerint a jelenlegi tárgyalásoknak nem tárgya egy hivatalos szándéklevél tartalmának megvitatása és véglegesítése.".

A tájékoztatás szerint Fellegi Tamás, a Magyarország és a nemzetközi pénzügyi szervezetek közötti tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter a jövő héten számol be a kormánynak az IMF-fel folytatott washingtoni egyeztetések eredményéről. Fellegi Tamás hétfőn kezdett előkészítő megbeszéléseket a magyar hitelfelvételről Washingtonban a Nemzetközi Valutaalapnál. Christine Lagarde-dal, az IMF vezérigazgatójával a tervek szerint csütörtökön találkozik.

A Carnegie békealapítvány vezető közgazdászát, Moises Naimot idézve a Dow Jones szerdán azt írta, hogy az elemző a Magyarországgal kötendő hitelmegállapodást előkészítő IMF-szándéknyilatkozatot vár Fellegi Tamás washingtoni tárgyalásaitól. "Nagyon, nagyon meglepő lenne, ha nem állnának elő egy szándéknyilatkozattal" - mondta Moises Naim. Hozzátette: "mindenki tisztában van azzal, hogy kudarc lenne, ha ez elmarad, mert megegyezésre vannak ítéltetve" - idézte a Dow Jones az elemzőt.

A hírügynökség emlékeztet arra, hogy a szándéknyilatkozat olyan hivatalos dokumentum, amelyben felvázolják azokat a feltételeket, amelyeket egy kormány a hitelért cserébe kész tejesíteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárost gázoltak halálra Nemesvámosnál

Személyautó gázolt halálra egy kerékpárost a Veszprém megyei Nemesvámos külterületén szerda este. Tovább olvasom