Délmagyar logó

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -8°C | 4°C Még több cikk.

NGM: kibővül a bérkompenzáció

Pályázat keretében támogatják azokat a munkáltatókat, amelyeknek a béremelések "saját erős" 5 százalékának előteremtése is nagy nehézségekbe ütközik.
Pályázat keretében támogatják azokat a munkáltatókat, amelyeknek a béremelések "saját erős" 5 százalékának előteremtése is nagy nehézségekbe ütközik, illetve további támogatás nélkül esetleg csak a létszám csökkentésével tudnák a béremelés forrását előteremteni - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel.

Czomba Sándor, az NGM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára januárban jelentette be ezt, hangsúlyozva, hogy a 21 milliárd forintos keretből várhatóan 450.000-700.000 munkavállaló béremeléséhez járulnak hozzá a költségvetésből.

Az NGM pénteki közleményében emlékeztet: a kormány január 26-án határozatot fogadott el arról, hogy a már korábban meghozott és január 1-jén hatályba lépett intézkedések mellett további ösztönzőkkel is elő kívánja segíteni a bérek nettó értékének megőrzését szolgáló munkáltatói béremeléseket.

A kormány rövidesen megtárgyalja a pályázat kiírásához szükséges jogszabály módosításokat. Ennek keretében dönt arról a törvényjavaslatról, amely a 2012. évi költségvetésen belüli átcsoportosítással biztosítja a pályázati rendszer keretében elnyerhető támogatás 21 milliárd forintos forrásigényét.

A közlemény szerint a kormány elé kerülő javaslatban várhatóan szerepel a munkaerő-kölcsönzők bérkompenzációs nehézségeinek megoldására az érintettek bevonásával kidolgozásra került tervezet, valamint a bérkompenzáció "finomhangolását" szolgáló más kisebb módosítás is. A kormány álláspontja szerint a versenyszférában az adótörvények változásából eredő esetleges nettó jövedelemveszteséget mindenekelőtt az adókedvezménnyel ösztönzött munkáltatói béremelés által szükséges ellensúlyozni. Ehhez a költségvetés rendelkezésére álló szűkös erőforrásokat koncentráltan kell felhasználni - olvasható a közleményben. A Kormány folyamatosan figyelemmel kíséri a bérkompenzáció megvalósulását, és a tapasztalatok fényében mindent megtesz azért, hogy a munkavállalók kompenzációja a lehető legszélesebb körben megvalósuljon.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

OEP: megkezdődtek az egyeztetések a gyógyszertámogatások csökkentéséről

Megkezdődtek az egyeztetések gyógyszertámogatások csökkentéséről. Tovább olvasom