Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

NGM: nincs csúszás a pénztárgépek bekötésénél

A rendeletnek megfelelően az új pénztárgépekre való átállás időpontja 2013. május 1-je.
A pénztárgépek engedélyezése, gyártása kellő időre megtörténik, így nem lesz akadálya a jogszabálynak megfelelő határidő betartásának és az állami adóhatóság általi betartatásának - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI-vel.

Az új típusú, online adatkapcsolatra képes pénztárgépekre vonatkozó részletes szabályokat tartalmazó NGM-rendeletet február 15-én hirdették ki. A rendeletnek megfelelően az új pénztárgépekre való átállás időpontja 2013. május 1-je. A rendszer újdonsága miatt, illetve annak érdekében, hogy minden érintettnek kellő idő álljon rendelkezésre az új követelményeknek megfelelő pénztárgépekre való átállásra, a tárca kétlépcsős türelmi időszakot határozott meg - hívta fel a figyelmet közleményében az NGM.

A pénztárgéphasználatra kötelezettek az elektronikus naplóval nem rendelkező pénztárgépeket június 30-ig, az ezzel rendelkező, jellemzően PC alapú pénztárgépeket december 31-ig működtethetik anélkül, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szankcionálná az átállás elmulasztását. A jogalkotói szándék megvalósulása érdekében a nagyobb felkészülési idővel rendelkező elektronikus naplós hagyományos pénztárgépek üzemeltetői július 1-jétől elektronikus úton, havonta kötelesek adatot szolgáltatni pénztárgéppel kibocsátott nyugták, egyszerűsített számlák adatairól - áll a közleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: a kórházaknak és dolgozóiknak is jó az átalakítás

Az átalakítás komplex módon kezeli a gazdasági társaságok működése során felmerült nehézségeket és a… Tovább olvasom