Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Nincs alapja Tabajdi aggodalmainak Szájer szerint

Nincs alapja Tabajdi Csaba szocialista európai parlamenti delegációvezető aggodalmainak és jó tanácsainak, amelyeket a sikeres kormányzásról kíván osztogatni az új magyar kormánynak - vélte Szájer József, a Fidesz EP-delegációjának vezetője Brüsszelben csütörtökön - Nicsak, ki beszél? címmel - kiadott közleményében.
Tabajdi annak a szocialista pártnak az európai parlamenti képviselőjeként teszi ezt, amely "kormányzása alatt Magyarországot gazdasági csődbe vezette, nemzetközi hírnevét teljesen aláásta, és jóvátehetetlen károkat okozott az ország szociális rendszerében, közrendjében, a közbizalomban, az emberek demokráciába vetett hitében" - fogalmazott Szájer, hozzátéve, hogy "a magyar választópolgárok ezt a korszakot zárták le az áprilisi szabad országgyűlési választásokon".

"A nemzeti érdekek képviseletének kérdésében Tabajdi Csaba és szocialista párttársainak érdekérvényesítő képességét mutatja, hogy képtelenek voltak megakadályozni, hogy egy nyíltan szélsőjobboldali párttal kormányzó és a felvidéki magyar kisebbség nyelvi jogait korlátozó szlovák testvérpártjukat az Európai Szocialisták Pártjába visszavegyék" - áll a közleményben.

Aznap kiadott közleményében Tabajdi arra figyelmeztetett, hogy "komoly kételyek merültek fel" a 2011 első felében sorra kerülő magyar uniós elnökséggel kapcsolatban "az első hetek gazdaságpolitikai és nemzetpolitikai hibasorozatát követően". Szerinte többen - köztük Martin Schulz, a szocialista frakció vezetője - attól tartanak, hogy a Fidesz-kormány képtelen lesz az uniós elnökséggel szükségképpen együtt járó kompromisszumkereső politikát folytatni.

Olvasóink írták

 • 2. szilléri 2010. június 11. 14:55
  „Tabajdi a langyos <moderálva> !

  Ezért jutottunk idáig !

  Benyalt a Szlovákoknak, románoknak meg tök mindegy csak seggg legyen !

  Tipikus szoci reakció !

  De csak a balosok kedvéért idézem Jan Szlotát a Tátra magas géniuszát !

  ,, a cigányoknak Szlovákiában elsősorban kötelességeik vannak, csak ezek teljesítése után vannak jogaik "

  Alapjában véve igaza van a ,,drotosnak" --á- ez is politika !”
 • 1. deszkás 2010. június 11. 10:03
  „Szajer ur! Ne heveskedjen.,eddig hol tetszett lenni?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lisztériával szennyezett a ZIMBO egyik felvágottja

Lisztéria baktériummal szennyezett a ZIMBO Perbál Kft. által gyártott és az ALDI magyarországi… Tovább olvasom