Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Nincs bizonyíték pártagitációra az ELTE listaügyében

A hallgatói önkormányzat tisztségviselői közül néhányan a Jobbikhoz kötődtek, de nem találtak bizonyítékot a pártagitáció intézményesült formájára.
Nem állapítható meg összefüggés a listán szereplő megjegyzések és az azon évben elosztott szociális ösztöndíjak, illetve kollégiumi helyek között - írja a Magyar Nemzet az ELTE bölcsészettudományi karának listaügyével összefüggésben felállított vizsgálóbizottság jelentésére hivatkozva.

A lap hétfői számában a birtokába került dokumentumra hivatkozva azt írja: a hallgatói önkormányzat tisztségviselői közül néhányan a Jobbikhoz kötődtek, de nem találtak bizonyítékot a pártagitáció intézményesült formájára.

A jelentés több javaslatot is megfogalmaz, a bizottság egyebek mellett a rektor helyett egy külső intézmény hatáskörébe utalná a hallgatói önkormányzatok feletti törvényességi felügyeletet. A testület minden felsőoktatási intézménynek etikai kódex megalkotását javasolja, amelyben megtiltanák az egyetemi infrastruktúrát pártpolitikai, illetve politikai-vallási agitációra lehessen használni - olvasható a cikkben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pártok támogatása is módosul

Az egyéni jelöltek mellett az országos listát állító pártok is jogosultak lennének állami források… Tovább olvasom