Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Nincs elég doboz és zsák a Mikulásgyárban

A december 6-án megnyíló karitatív esemény fő szervezője szerint 10-15 ezer dobozra volna szükség, amelyekben az adományokat viszik majd el a rászorulóknak.
Nincs elég doboz és zsák a Mikulásgyárban, amelyekbe az ajándékokat tudnák csomagolni az idén nyolcadik alkalommal megnyíló jótékonysági akció önkéntesei - közölte a szervezet szombaton közleményben.

Zsolnai Endre, a december 6-án megnyíló karitatív esemény fő szervezője szerint 10-15 ezer dobozra volna szükség, amelyekben az adományokat viszik majd el a rászorulóknak.

A Mikulásgyár idén is számít az önkéntesek munkájára. Tavaly 1 100-an vettek részt az ország legnagyobb téli karitatív akciójában, de idén ennek kétszeresét is foglalkoztatni tudnák.

A Mikulásgyár 2011-ben félmilliárd forintot is meghaladó értékben gyűjtött adományt, és ezzel 257 ezer rászorulónak segített Magyarországon. Idén 300 ezer mélyszegénységben, illetve nagycsaládban élő gyermek karácsonyát szeretnék szebbé tenni.

A szervezők felhívást intéztek azokhoz a vállalatokhoz, amelyek azt tervezik, hogy 2012 végén csapatépítő tréningekre viszik dolgozóikat; azt javasolták, vegyenek részt a Mikulásgyár tevékenységében, az ajándékok csomagolásában, szerintük ez a fajta jótékonysági munka az adott cég előnyére válhat.

A Mikulásgyár továbbá szeretné a vállalatokat a korábbinál nagyobb arányban bevonni a munkába, mert az elmúlt évben az adományok 96-97 százalékát magánszemélyektől kapták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb körben emelnék az egészségügyi béreket

Hamarosan megkaphatja a béremelést azon egészségügyi dolgozók egy része, akik korábban kimaradtak a juttatásból. Tovább olvasom