Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Nincs fennakadás a havazás miatt az országos közúthálózaton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelenleg is csaknem 200 munkagéppel dolgozik a havazásban érintett területeken.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelenleg is csaknem 200 munkagéppel dolgozik a havazásban érintett területeken a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon. Az országos közutak mind járhatóak, nagyobb fennakadásról egyelőre nem érkezett bejelentés.

Tegnap este óta a Duna vonalától keletre eső területeken szinte mindenhol esett vagy szállingózott a hó, de ez fennakadást sehol sem okozott. Ugyanakkor folyamatosan havazik jelenleg is a főváros és Győr körzetében, Pest, Komárom-Esztergom, Veszprém, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád, Békés és Hajú-Bihar megye területén. Ezekben a térségekben a lehullott hó átlagos mennyisége 5-10 centiméter körüli.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának reggeli összesítése alapján az országos fő- és mellékutakon sónedves, vékony rétegben havas vagy helyenként latyakos a burkolat az északi országrészben és a Duna-Tisza közének vonalától keletre szinte mindenhol. Azért, hogy fennakadások továbbra se legyenek a közlekedésben, a közútkezelő jelenleg is csaknem 200 munkagéppel dolgozik a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon.

A közlekedők az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál a 06-1-336-2400-as telefonszámon vagy a társaság megyei diszpécserközpontjainál érdeklődhetnek. Elérhetőségeinket megtalálják a www.kozut.hu weboldalon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszafizették, jótékony célra fordították a jutalmakat a városvezetők

A települések önkormányzati testületeinek kilencven százalékában nem döntöttek a vezetők jutalmazásáról. Tovább olvasom