Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Nincs fennakadás Magyarország gázellátásában

Nincs jele fennakadásnak a gázszállításban, az oroszok rendben teljesítik kötelezettségeit Magyarország felé - tájékoztatott a kormányszóvivő.
Daróczi Dávid beszélt arról is, hogy Viktor Zubkov orosz első miniszterelnök-helyettes, a Gazprom igazgatósági tanácsának elnöke levélben tájékoztatta a magyar kormányfőt az Oroszország és Ukrajna között a gázszállítások elszámolásáról zajló vitáról.

A dokumentum szerint a Gazprom szándéka, hogy teljesíti az Európai Uniós partnereivel szembeni kötelezettségvállalását, illetve az év végéig hátralévő időben mindent megtesz a megállapodás megkötésére. Erről Viktor Zubkov tájékoztatta levélben Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt.

A magyar kormány üdvözli a levél azon szándékát, hogy az EU és Oroszország közötti energetikai párbeszéd korai előrejelzést adjon a gázszállításokkal kapcsolatos fejleményekről. Továbbá reméli, hogy, hogy a két partner közötti kereskedelmi vitát sikerül mielőbb rendezni. A kormány megerősítette várakozását, hogy a szállításokban érintett mindegyik fél pontosan teljesítse szerződéses kötelezettségeit.

Daróczi Dávid hangsúlyozta: a magyarországi gáztartalékok szinte teljesen feltöltöttek, és ha egy csepp gáz sem érkezne, akkor is hosszú hetekig biztosított az ország gázellátása. Fennakadásnak azonban nincs jele, az orosz szolgáltató rendben teljesíti kötelezettségeit, és érkezik a gáz Ukrajna felől - fűzte hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szili Katalin a sztrájk felfüggesztésést kéri az ünnepekre

Az Országgyűlés elnöke arra kéri a sztrájkolókat, hogy függesszék fel munkabeszüntetésüket az… Tovább olvasom