Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Nincs gáz az Alleeban

Egyelőre nincs hivatalos eredmény az Allee bevásárlóközpontban november 15-én történt szén-monoxid-mérgezéssel kapcsolatban - tudta meg a Napi Gazdaság az Allee építtetőjétől -, mivel az ÁNTSZ-, az OMMF- és a rendőrségi vizsgálatok elvégzése hosszabb időt vesz igénybe.
A fejlesztő és az üzemeltető azonnali vizsgálata szerint a szén-monoxid-szivárgás a szellőző- és az épületfelügyeleti rendszer kézi üzemeltetéséből, emberi mulasztásból adódott, ennek következményeként a parkolóból a kipufogógáz beszivárgott az alagsorban működő hipermarketbe.

A hibát még aznap elhárították, és közlésük szerint nem volt összefüggés a másnapi rosszullétek és a vasárnapi események között. A hétfői rosszullétek szintén a dolgozók körében történtek, az elsődleges vizsgálatok alapján a vérükben talált szén-monoxid-mennyiség a Budapesten sétálva is beszerezhető 5 százalékos határérték alatt maradt - olvasható a lapban.

A házban állandóan mérik a szén-monoxid-koncentrációt, amely továbbra is 0 ppm (db/egymillió részecske). A fejlesztő és az üzemeltető a túlbiztosítás érdekében meghosszabbított szélfogót szerzett be, légfüggönyöket létesített a garázs és az üzletház között, valamint nagyobb szellőzőmotort szereltek be. Újra ellenőrizték a légtechnikai rendszerek beszabályozását, lecsökkentették a CO-koncentráció határértékét, amelynél a biztonsági szellőztetés elindul, az Interspar területén folyamatos szmog-CO-mérőt telepítettek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több a hitel, mint a vagyon

Négy vidéki felsőoktatási intézmény olyan súlyos terheket vállalt magára a magántőke bevonásával… Tovább olvasom