Délmagyar logó

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -8°C | 4°C Még több cikk.

Nincs köze a Szigethez a vízbe fulladt fiatalember halálának

Nincs köze a fesztiválhoz a Sziget-karszalagot viselő, vízbe fulladt fiatalember halálának - mondta a fesztivál PR-főnöke. A holttestet szombaton találták meg a Dunában.
Marinka Csaba, a Sziget fesztivál PR-főnöke szombat éjszaka az MTI-nek cáfolta azokat a híreszteléseket, miszerint annak fiatalembernek a halála - akinek holttestét a délután vették észre a Dunában - köze lett volna a kulturális eseményhez.

Sajnálattal állapította meg: néhány hírportál úgy tálalta az esetet, hogy "szigetes haláleset" történt.

Mint a PR-főnök elmondta: a hét elején, miután a rendezvényről a belváros felé közlekedő hajójáratról valaki a vízbe ugrott, a hajó üzemeltetője értesítette az ügyeletes vízirendőr szolgálatot, ezzel egy időben segítséget kért a Sziget biztonsági, egészségügyi ügyeletétől is. A szervezők a vízirendőrök segítségére siettek, akik azonban a keresésben eredménytelenül jártak.

Ezután a szervezők a mai napon megdöbbenve értesültek, hogy egy fiatalember holttestét a Dunában találták. Marinka leszögezte: a fiatalember a rendezvényről távozott, mielőtt a baleset történt vele, így a sajnálatos eset csak annyiban hozható összefüggésbe a rendezvénnyel, hogy a fiatalember a baleset előtt járt a Szigeten. Marinka hozzátette: "épp elég felelősség majd 400 ezer látogató biztonságos szórakoztatása, ezért méltatlan és félrevezető, ha egy Szigeten kívüli balesetet a fesztivál hírértékét kihasználva összefüggésbe hoznak a rendezvénnyel".

Korábban írtuk

Szombaton 19 órakor érkezett állampolgári bejelentés arról, hogy egy holttest van a Dunában a Lánchíd magasságában. A vízirendészek a Kopaszi gáthoz szállították a holttestet. Az elsődleges információk szerint az áldozat egy 23 éves fiatalember, vélhetően 3-4 napja fulladt a vízbe.

Olvasóink írták

 • 13. flexsnake 2010. augusztus 16. 07:34
  „9. persze, sőt mindenki szűz a családban és vasárnap templomba is jártok. Duma. Kamu, nevezd aminek akarod.”
 • 12. harcsabajusz 2010. augusztus 15. 21:54
  „Kicsit szerencsétlen ennek a PR fönöknek a mentegetödzése. Ha a Szigetröl ment el, akkor azért volt valami köze a rendezvényhez. Inkább sajnálkozni kéne hogy ilyen néha megtörténik.
  De: részegek nem csak a Szigetröl távoztukban esnek, fulladnak a vízbe. Ilyen logikával be kéne tiltani a Balatoni fürdözést is, mert ott évente sokkal többen fulladnak vízbe (egy része részegen...). Szegednél senki sem fulladt még a Tiszába?”
 • 11. baldrick 2010. augusztus 15. 21:17
  „Na akkor szögezzük le, hogy a Sziget alapvetően a zenéről szól. (Emellé társul még sok egyéb program is.)
  Én is jártam a Szigeten és nem voltam részeg és nem is drogoztam. Nyilván ezzel nem vagyok egyedül. Talán nem kéne általánosítani..
  Aki piálni, drogozni meg részegen vízbe ugrálni akar, máshol is megtalálja a módját.”
 • 10. antikos 2010. augusztus 15. 20:59
  „No persze! Azonnal szigorítani a szigetet. Reggel 10-16 óráig kulturált szórakozás aztán takarodó, másnap 10-ig:)”
 • 9. elem 2010. augusztus 15. 19:43
  „Nem feküdtem soha részegen a saját hányásomban, és a családomból senki sem. Élni így is lehet, méghozzá boldogan. De jó az észt osztani. Igaz, flexsnake ?!”
 • 8. flexsnake 2010. augusztus 15. 13:00
  „kell a sziget, kell a szóűrakozás. Nem mintha a hozzászólók nem feküdtek volna részegen a saját hányásukban, de jó ám az észt osztani. A halál az halál, mindegy hol történik. Az is gusztustalan, ha egy haláleset kapcsán a szervező mentegetőzik. Nem kell. Hiszen ha nincs összefüggésben, akkor ezt nem kell kihangsúlyozni. Akkor hol volt csabakirályfi mikor autóval keresztűl mentek egy alvó emberen pár éve? Hm? Hallgattál volna....”
 • 7. csakhogy 2010. augusztus 15. 12:53
  „Amíg lószar van addig veréb is van . Tartja a mondás.”
 • 6. Fremen 2010. augusztus 15. 12:19
  „Most pont a Zsiget PR főnöke ne hazudna?:)))”
 • 5. achilleus 2010. augusztus 15. 09:28
  „Bár azt írják hogy "vízbe ugrott", inkább a "vízbe esett" lenne - egyelőre - a tárgyszerűbb megfogalmazás.”
 • 4. achilleus 2010. augusztus 15. 09:24
  „Mivel a szigetről TÁVOZÓBAN ugrott a hajóról a Dunába /ha így volt/, nem zárnám ki, hogy az ottani élmények, elfogyasztott ezek-azok is vezettek a tragikus elhatározáshoz. Tehát a PR-os nő megvárhatná a boncolás, és általában a rendőrségi vizsgálat eredményeit. Ez a túl korai "semmi_közünk_az_egészhez" igencsak visszatetsző.”
 • 3. ERDÉLY 2010. augusztus 15. 09:20
  „Marinka Csabának igaza van :
  lényeg ,hogy amíg hasznot lehet húzni a fiatalok fogyasztásából/kaja,pia ,drog ,belépő stb. .../
  addig kellenek ...aztán mehetnek a víznek !”
 • 2. napfenyfurdo_mutyi 2010. augusztus 15. 09:01
  „A DROGDILEREKKEL MI VAN?HALLANI EGY-KÉT DOLGOT ARROL IS.”
 • 1. elem 2010. augusztus 15. 07:22
  „Részvétem a szüleinek! Csak egyetlen érvet szeretnék hallani, mire jó a Sziget. Azon túl, hogy sok tízezer (több százezer) forintot kivegyen a fiatalok szüleinek zsebéből, ahol ital, drog, dohányzás, züllés a fő elfoglaltság. Most pedig még egy fiatal nem megy haza...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iskolakezdés 15-30 ezer forintból

A vásárlók többsége még az iskolakezdés előtt beszerzi a szükséges tanszereket, a magyarok többsége 15 és 30 ezer forint közötti összeget költ el ilyenkor a boltokban. Tovább olvasom